Gönderdiginiz e-mailler basiniza dert acabilir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-05-2009 (18:52)   Son Mesaj: 07-05-2009 (18:52)    Cevap: 0    Gösterim: 838  

    07-05-2009

    Gönderdiginiz e-mailler basiniza dert acabilir

    Gönderdiginiz e-mailler basiniza dert acabilir
    Başkalarının adına gönderilen sahte elektronik postalar yüzünden masum kişi ve kurumlar haklılıklarını ispat için mahkemelere müracaat etmek zorunda kalıyor. Ancak davaların uzun sürmesi bu yolla çıkar temin edenlerin ekmeğine yağ sürüyor.

    Daha önce Danone, Polonez Sucukları ve hazır giyim devi LC Waikiki'nin maruz kaldığı karalama kampanyasının bir benzeri şimdilerde Şişecam'ın Düzcam şirketi adına yapılıyor. Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gülsüm Azeri tarafından gönderilmiş izlenimi verilen e-posta ile basın mensuplarına yanlış bilgiler iletiliyor. Şirket ise söz konusu mesajların doğru olmadığını anlatmak için gazetelerin ekonomi servislerine mail üstüne mail gönderiyor.

    Polonez Sucukları ile ilgili hazırlanan yanlış bilginin üzerinden yıllar geçmesine rağmen aynı mail posta kutularına gelmeye devam ediyor. Polonez'in Pazarlama Müdürü Andaç Günsoy, "Gıda analizleri genellikle TÜBİTAK'ta yapıldığı için bizimle ilgili e-postanın altına inandırıcı olması için TÜBİTAK'tan bir yetkili ismi konulmuştu. İlk zamanlar yoğun bir e-posta trafiği ile mücadele ettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İnternet sitemizden açıklama yayımladık." dedi. Bilgi kirliliği ile ilgili örneklerden biri de Danone'nin altında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir profesörün isminin yer aldığı e-posta. LC Waikiki de benzer yöntemlerle önce Fransız markası ilan edildi. Ardından ortakları arasında Leyla Zana'nın bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine açıklama yapan Tema Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı, çirkin bir iftiraya maruz kaldıkları için çok üzüldüklerini söylemişti. Şirket kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla tam sayfa gazete ilanları vermiş, ortaklık yapısını da internet sitesi üzerinden duyurmuştu.

    Elektronik postanın sorumluluğu büyük

    Suçlama veya hakaret içerikli e-posta bir tek size gelmiş ve şahsınızı hedef alıyorsa bilişim suçları ile ilgili savcılığa başvurun.

    Yanlış bilgi internet üzerinden veya birden fazla kişiye e-posta ile gönderiliyorsa basın savcılığına suç duyurusunda bulunulmalı.

    Gelen her e-posta başkaları veya e-mail grupları ile paylaşılmamalı. Çünkü ileten de mailin kaynağı ile hukuki sorumluluğa ortak oluyor.

    Gıda ürünleri ile ilgili e-posta üzerinden gelen bilgilerin doğruluğu için Alo Gıda 174 Hattı'na başvurup ihbarda bulunabilirsiniz.

    Sizin veya kurumunuz adına başkalarına gönderilen e-postalar ile ilgili de başvurmanız gereken adres de yine bilişim suçları ile ilgili savcılık.

    ZAMAN




    Gönderdiginiz e-mailler basiniza dert acabilir Yorumları