2012 de internet ne olacak buyrun BAKIN   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-03-2009 (12:57)   Son Mesaj: 07-03-2009 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 1123  

    07-03-2009

    2012 de internet ne olacak buyrun BAKIN

    2012 de internet ne olacak buyrun BAKIN
    Bir exabayt, bir milyon terabayt ya da 1.000.000.000.000.000.000 bayt'a eşit. İnternet trafiğinin 'muazzam' bilgi hacmi nedeniyle büyük bir tehditle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, DSL teknolojisinin, bakır kablolardaki elektrik sinyallerinin birbirini tıkaması nedeniyle artık son sınıra geldiğini belirtiyor.

    Son yıllarda internet üzerinden video konferans, canlı yayın ve online oyunlar gibi yeni uygulamalar hayatımıza girdi. Aynı zamanda Web 2.0 devri ile aktif internet içerik hazırlayıcı ve kullanıcılarının sayısı hızla arttı. Uzmanlar, genişbant (broadband) internet'in yaygınlaşmasının yeni işkollarının açılması, kırsal alanda yaşayanlar için yeni avantajlar ve hayat kalitesinin artması gibi ekonomiye de katkı sağladığını ifade ediyor.

    Genişbant internete uydu bağlantıları, kablosuz ağ ya da DSL ile ulaşmak mümkün olurken, hangisinin en iyi çözüm olduğunun ise iyi araştırılması gerekiyor.

    FİBER OPTİK KABLO

    Alman Evonik Endüstrileri tarafından yayınlanan rapora göre daha hızlı olmaları nedeniyle çözüm, fiber optik kablo kullanmakta saklı. Fiber optik kablo üretiminde de hammadde olarak klorosilan (chlorosilane) kullanılıyor.

    Fiber optik bağlantı teknikleri genişbant internet için en uygun alternatifi sunuyor. Fakat ülke çapında fiber optik altyapının kurulma maliyeti ise yüksek. Buna rağmen küresel krizin ardından ekonomiyi canlandırma adına dünyada birçok hükümet genişbant internetin daha da yaygınlaştırılması gerektiği üzerinde duruyor.

    Evonik'e göre dünyada yaklaşık 36 kadar fiber kablo üreticisi bulunuyor. Optik kablo üretimindeki en önemli hammadde olan klorosilan, silikon ve hidrojen kloridden elde edilen şeffaf ve renksiz bir madde.

    Buradaki diğer bir avantaj ise DSL sistemde kullanılan bakır kablonun aksine silikon, neredeyse sınırsız miktarda bulunabiliyor. Evonik tarafından Siridion adı altında pazarlanan bu hammaddenin saflığı yüzde 99.9999'u geçiyor.

    Fiber'in merkezinde çıplak gözle görülemeyecek kadar ince iki kat cam bulunuyor. Bunun etrafında da iki plastik kılıf var. Şirket yetkililerine göre en umut vadeden teknoloji, fiber optik ile geleneksel DSL'nin birleştirilmesiyle ortaya çıkan VSDL teknolojisi.

    VSDL sayesinde fiber optik ile ana damarlarda en hızlı bilgi taşımacılığı gerçekleştirilirken, son birkaç yüz metrede de hız kaybının en aza indirilmesi amacıyla halen döşenmiş bakır kablolar kullanılıyor.

    (CİHAN)




    2012 de internet ne olacak buyrun BAKIN Yorumları