Google virüsten korktu, taktik değiştiriyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-26-2009 (18:05)   Son Mesaj: 04-26-2009 (18:05)    Cevap: 0    Gösterim: 982  

    04-26-2009

    Google virüsten korktu, taktik değiştiriyor

    Google, arama sonuçlarında üst sıraları ele geçiren zararlı sitelere karşı radikal bir önlem alıyor.

    İnternetteki trafiğin çok büyük bölümü arama motorlarının üzerinden gerçekleşiyor. En büyük arama motoru olan Google, kullanıcıları aradıkları sitelere yönlendirme konusunda ise en etkili araç. Fakat ne yazık ki bunun farkında olanlar sadece site sahipleri değil, zararlı yazılımları siteler üzerinden dağıtan hacker'lar da Google'ın önemini biliyorlar.

    Son zamanlarda yapılan bazı aramalarda özel yöntemler kullanarak, üst sıralarda yer almayı başaran virüs yazarlarının siteleri Google'ı korkuttu. Hem kullanıcıları korumak, hem de güven kaybetmeyi önlemek için Google acil bir eylem planını yürürlüğe soktu. Arama motoru algoritmasını kökten değiştirmeyi hedefleyen Google, bu sayede art niyetli kişilerin zararlı yazılım dağıtmak için arama motorunu kullanmalarını önlemeye çalışacak. Her ne kadar alacağı önlemleri Google henüz tam olarak açıklamasa da, bunların site listeleme mantığının zayıf yönlerinden biri olan dış bağlantı değerlendirme çerçevesinde gelişeceği tahmin ediliyor.




    Google virüsten korktu, taktik değiştiriyor Yorumları