XP tutkunlarına müjde: Windows 7...   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-25-2009 (15:40)   Son Mesaj: 04-25-2009 (15:40)    Cevap: 0    Gösterim: 786  

    04-25-2009

    XP tutkunlarına müjde: Windows 7...

    Microsoft, Windows 7 ile ilgili son ve en büyük bombasını patlattı, XP'den vazgeçemeyenlere müjdeyi verdi...

    Windows tarihinde uyumluluk konusunda atılacak mutlak adımı temsil eden teknoloji gün yüzüne çıktı. SuperSite Blog'ta özellikle kurumsal müşterileri ve profesyonel kullanıcıları doğrudan Windows 7'ye geçirip eski program uyumluluğu hakkında hiçbir endişe duymamalarını sağlayacak bir Windows 7 özelliği duyuruldu: Windows XP Mode for Windows 7.

    Microsoft'un Windows 7 RC sürümü ile beraber duyuracağı Windows XP Mode (XPM) isminden de anlaşılacağı üzere Windows 7'ye Windows XP uyumluluğu kazandıracak bir özellik. XPM, sanal PC mantığını baz alıyor fakat bu sistemi Windows 7'nin içine gömüyor. Kullanıcı Windows XP uyumlu programını sanal ortama kurduktan sonra Windows 7 arayüzü üzerinden o programı çağırıp normal bir program penceresindeymiş gibi çalışmasına devam edebiliyor. Yani söz konusu eski program sanal işletim sisteminin yüklü olduğu ikinci bir masaüstüne ihtiyaç duymadan doğrudan yerel program muamelesi görüyor.




    XP tutkunlarına müjde: Windows 7... Yorumları