Excell üzerinden yayılan virüse dikkat!   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 03-04-2009 (08:53)   Son Mesaj: 03-07-2009 (00:03)    Cevap: 2    Gösterim: 1024  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen beyza

    03-04-2009

    Excell üzerinden yayılan virüse dikkat!

    Yeni yazıldığı tahmin edilen ve ofislerin vazgeçilmez programlarındanolan Excel üzerinden yayılan virüs, hem Windows hem de Apple Mac bilgisayarlarında etkili oluyor.


    Geçen hafta görülmeye başlanan ''Truva atı'' konseptli, ''Trojan.Mdropper.AC'' isimli virüs, .XLS dosya uzantısı olan Excel programının içerisine gömülü olarak yayılıyor. Dosya açıldığı zaman komut dosyası çalışmaya başlıyor ve virüs göndericinin ''keyfine göre'' hizmet etmeye başlıyor.

    Virüs, .XLS uzantılı eski Excel dosyaları ile yayılıyor ve Excel'in yeni versiyonunun dosya uzantısı olan .XLSX'e bulaşamıyor. Ancak yeni Excel yazılımı, eski versiyonları da açabildiği için risk taşıyor.

    Microsoft, güvenlik bülteni ile kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, virüsün devre dışı bırakılması için gerekli yazılım üzerinde çalışıldığı da bildirdi.

    Öte yandan, antivirüs firması Symantec, virüse karşı Microsoft ile birlikte çalıştığını açıkladı.



    (İHA)

    kipchak ve yabanGülü bunu beğendiler.



    Excell üzerinden yayılan virüse dikkat! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-04-2009, 14:08

    --->: Excell üzerinden yayılan virüse dikkat!


    İnsanların Office in en yeni sürümünü kullanmaya teşvik için yapılmış bir şey olabilir.Hele bide yarın bir gün .XLSX -yani yeni versiyon- daki sorunun giderildiğini ve virüsün sadece .XLS formatında -eski sürümle- yayıldığını açıklarlarsa şaşırmam.
    Zehiride panzehiride üreten onlar olunca bize sadece para vermek düşüyor...
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 2  03-07-2009, 00:03

    --->: Excell üzerinden yayılan virüse dikkat!


    Virüs programları hikaye.. Virüsü de yazanlar onlar ... Silah ı üretip sawaş çıkarıp silahı satarak para kazanmak gibi bir durum..