AB’de MP3 İndirmek Legal Oluyor...   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 07-22-2008 (20:02)   Son Mesaj: 07-22-2008 (20:02)    Cevap: 0    Gösterim: 900  

    07-22-2008

    AB’de MP3 İndirmek Legal Oluyor...

    Avrupa Birliği, internetten müzik indirmeyi legal hale getirmek için adımlar atıyor. Apple’s iTunes gibi müzik indirme siteleri artık bütün Avrupa için, AB’nin belirleyeceği kurallara göre tek bir merkezden işleyecek.

    Avrupa Birliği Komisyonu, müzisyenlerin telif hakları alabilmeleri için AB’nin 27 üye ülkesinde bulunan telif hakkı şirketlerinden birini serbest bir şekilde seçip yararlanabilmeleri gerektiğini söyledi.

    Avrupa’da her üye devlette, müzik telif hakları ayrı ayrı satıldığı için, Amerika’nın internet üzerinden müzik indirmede pazar payı çok daha büyük. AB’nin hedefi, basın yayın organlarına internet, kablolu TV ve uydu için AB lisansı vermek. Ancak ülkeler, telif hakkı miktarlarını yine kendileri belirleyebilecekler.

    AB Komisyonu üyesi Neelie Kroos, uygulama ile, telif hakkı şirketlerinin müzisyenlere ve söz yazarlarına daha iyi teklifler sunacağını, internetin, kablolu yayının ve uydunun gelişmesiyle müzik severlerin daha çok seçeneğe ulaşacağını bunun da sahiplerine daha çok gelir getireceğini belirtti.

    Kültür Mozaiğine Darbe

    The International Confederation of Authors and Composers Societies (Cisac), uygulamanın kültürel çeşitliği ve müzisyenlerin gelirlerini olumsuz yönde etkileyeceğini açıkladı.

    Bir başka eleştiri de, Paul McCartney, David Gilmour ve Pink Floyd’u temsil eden The European Composer and Songwriter Alliance (ECSA)’dan geldi. ECSA, bu büyük rekabetin küçük telif hakkı şirketlerini ve daha az tanınan müzisyenlere darbe olacağını savundu.

    (NTV)




    AB’de MP3 İndirmek Legal Oluyor... Yorumları