Uzakdoğu'da dijital savaş başlıyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-25-2008 (23:52)   Son Mesaj: 05-25-2008 (23:52)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    05-25-2008

    Uzakdoğu'da dijital savaş başlıyor

    Hindistan, Çin internet ordusu tarafından saldırıya uğradığını iddia ederek buna cevap vereceğini belirtti.
    06 Mayıs 2008 / 14:30
    Hindistan dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve gelişen ülkeler sınıflandırmasında teknolojik açıdan en gelişmiş ülke. Birçok firma veri merkezlerini, ar-ge departmanlarını ve destek merkezlerini bu ülkeye taşıyor.

    Hindistan'dan gelen açıklamalar, son bir buçuk yıldır ülkenin sürekli olarak Çin'den gelen düzenli hacker saldırılarına hedef olduğunun altını çiziyor. Hint yetkililerine göre Çin'in bir hacker ordusu var ve her gün hem hükümet hem de özel şirketlerin ağlarına saldırılar düzenleniyor. İddialara göre saldırılar amatör işi değil ve amaç Hindistan'ın tüm ağ sisteminin haritasını çıkartmak. Bu sayede bir savaş söz konusu olduğunda Hindistan'ın tüm iletişim hatlarını bir kerede kesmek mümkün olacak.

    Bu yeni gelişme doğru ise, Çin (ki şu anda dünyanın sayıca en çok internet kullanıcısı bu ülkede bulunuyor) ve Hindistan'ın son yıllarda yaşadığı büyük rekabet sanal ortamda savaşa kadar varacak gibi görünüyor. İki ülkenin sadece sanal ortamda değil, Tibet'in bağımsızlığı gibi somut konularda da görüş ayrılığında olduğu biliniyor.

    Hindistan bu saldırılara karşı siber cephesini güçlendirmeye başladığını duyurdu. Şu ana kadar hükümette çalışan ve ulusal ağların bakımını sağlayan memurlarla bu işlerin sürmeyeceği, "en iyi savunma saldırıdır" düsturundan yola çıkılarak Çin'in fazla da güçlü olmadığı bilinen koruma duvarlarına karşı saldırıların başlatılacağı iddia ediliyor.

    Şimdi soru şu: Bu tür bir saldırının Türkiye'ye karşı yapılma olasılığına karşı yeteri kadar savunmalı durumda mıyız?




    Uzakdoğu'da dijital savaş başlıyor Yorumları