ASIMO, şimdi de orkestra yönetecek   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2008 (19:00)   Son Mesaj: 05-21-2008 (14:03)    Cevap: 1    Gösterim: 909  

    05-07-2008

    ASIMO, şimdi de orkestra yönetecek

    Honda'nın insansı robotu ASIMO, 13 Mayıs Salı günü saat 20:00'da tanınmış çellist Yo-Yo Ma ile birlikte "Impossible Dream" adlı eseri çalacak olan Detroit Senfoni Orkestrası'nı (DSO) yönetecek

    ASIMO ayrıca, 14 Mayıs'ta, DSO'da gerçekleştirilecek ve seçkin bir grup müzik öğrencisinin Yo-Yo Ma'dan alacağı bir eğitimin öncesinde yüzlerce çocukla bir araya gelecek.

    Advanced Step in Innovative Mobility (Yenilikçi Harekette Yenilikçi Adım) ifadesinin ilk harflerinden oluşan ASIMO, insanlara yardım etmek ve gelecekte bir gün yaşlılara ve engellilere evlerinde destek olmak hedefiyle tasarlandı. ASIMO aynı zamanda öğrencileri matematik ve fen çalışmaları alanında cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla da kullanılıyor. ASIMO'nun repertuarına eklenen müzik eğitimi ise çalışmaların geldiği farklı bir aşama.

    Honda, Düşlerin Gücü Müzik Eğitimi Fonu'nun oluşturulması amacıyla DSO için 1 milyon ABD Doları kaynak sağlıyor. Honda, müzik eğitimini geliştirme, destekleme ve klasik müzik alanında çeşitliliği teşvik etmeye yönelik yenilikçi ve çok boyutlu bir program geliştirmek amacıyla DSO ile ortak çalışıyor.

    Mayıs ayındaki Yo-Yo Ma performansı ve öğrencilere yönelik Uzmanlık Sınıfına sponsorluğa ek olarak Honda ile DSO arasındaki işbirliği kapsamında gerçekleşecek çalışmalar şu şekilde:

    " Detroit şehrinin yeterli olanakların bulunmayan bölgelerinde öğrencilere müziğe giriş / yaylı çalgılar eğitimi vermeyi amaçlayan Düşlerin Gücü Yaylı Çalgılar Projesi'nin hayata geçirilmesi.

    " İstekli ancak yeterli olanağa sahip olmayan öğrencilere müzik konusundaki yeteneklerini tam olarak geliştirebilmeleri amacıyla Yaylı Çalgılar Projesi, DSO Civic Orkestrası ve/veya DSA bünyesinde özel dersler sağlamaya yönelik Düşlerin Gücü Müzik Bursu programının gerçekleştirilmesi.

    " DSO Civic Gençlik Orkestrasının, DSO ile DSA'nın eğitim ortaklığı faaliyetlerinin ve Max M. Fisher Müzik Merkezi'ndeki Konser Salonunda gerçekleştirilecek olan DSO yaylı çalgılar Eğitim Konserleri Serisi için destek sağlanması.

    " DSO'nun programları için fon sağlayan 2008 Klasik Kökler Galasının desteklenmesi.

    ASIMO kimdir?

    Honda mühendisleri, insansı robotu 1986 yılında ihtiyacı olanlara yardım etmesi amacıyla geliştirmeye başladı. Yıllarca süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından gerçek yaşamdaki ortamlarda çalışabilen bir robot oluşturdular. ASIMO, ABD prömiyerini New York Borsası açılış zilini çalarak 14 Şubat 2002'de gerçekleştirdi. En yeni ASIMO modeli ise Ocak 2007'de Las Vegas'taki Tüketici Elektronik Fuarına katılarak Kuzey Amerika'da ilk kez görücüye çıktı. ASIMO şu anda Disneyland'daki Yenilikler faaliyetine katılıyor; burada, Honda ASIMO Sinemasında 15 dakikalık canlı Honda'nın ASIMO'suna 'Merhaba' Deyin sunumu yapılıyor. Program ziyaretçileri kısa bir süre için ASIMO gibi insansı robotların evlerinde insanlara yardımcı olacağı çok da uzak olmayan geleceğe götürüyor. ASIMO aynı zamanda çocuklara güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmenin anlatıldığı bir yaya güvenlik programı olan "ASIMO ile Güvenliğe Adım Atın" programında da başrolde. Eğitimciler, polis memurları ve güvenlik görevlileri bu DVD video programına asimo.honda.com adresindeki ASIMO Web sitesi aracılığıyla ücretsiz olarak ulaşabilirler.




    ASIMO, şimdi de orkestra yönetecek Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-21-2008, 14:03


    Merdivenden düştü hala yaşıyor hehe
    sekko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sekko Ziyaretci