koyundan sonra bebek klonluyorlar...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-16-2008 (14:19)   Son Mesaj: 04-16-2008 (14:19)    Cevap: 0    Gösterim: 815  

    04-16-2008

    koyundan sonra bebek klonluyorlar...

    ABD’li bilim adamları, bir çocuğu klonlayabilecek teknolojiye sahip olduklarını açıkladı. Yeni teknik, yetişkin farelerin deri hücrelerinden yavrular elde edilmesine dayanıyor.

    Kopyalama tekniklerinde sağlanan gelişmeyle insan kopyalanması teknolojik sorun olmaktan çıkarak bir niyet meselesine dönüşüyor. İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre, ünlü kopya koyun Dolly’de kullanılan teknikten çok daha kolay bu yöntemle, bu çerçevedeki tartışmalar yeniden alevlenecek.




    YENİ YÖNTEM DAHA BASİT
    ABD Massachusetts Institute of Technology'den bilim adamlarının The Independent'e yaptıkları açıklamada, yeni klonlama yönetiminin, daha basit ve güvenilir olduğuna dikkat çekiliyor. Independent söz konusu yöntemin, "klonlanmış" bebeklerin ortaya çıkmasına yönelik endişeleri artırdığını vurguladı.

    YAN ETKİLER YOK
    Yeni teknik, yetişkin farelerin deri hücrelerinden yavrular elde edilmesine dayanıyor. Üstelik de, Dolly’deki yan etkiler olmadan. Bunun anlamı ise, insan üzerinde deney yapma olasılığının artışı. Yetişkin farelerden alınan deri hücreleri, IVF adı verilen dölleme yöntemiyle elde edilmiş embriyolara yerleştiriliyor. Yavrulardan bazıları kısmi klon olurken bazıları da Dolly gibi tam kopya…

    BEBEK HASADI
    Kopya koyundan farklı olarak, bu yöntem çok basit ve etkin. Korku ise tam burada başlıyor. Doktorlar, yeni teknolojiyi kullanarak çocuğu olmayan ebeveyenlere kendilerinin tıpkı aynısı çocuk verebilecek. Burada klonlamadan değil bebek bitirmekten bahsediliyor. Örneğin, kolunuzdan ya da vücüdunuzun uygun bir yerinden alınacak hücreler, döllenmiş yumurtaya yerleştirilerek, tam kopyanız bir bebek yetiştirilebilecek.




    koyundan sonra bebek klonluyorlar... Yorumları