Canavar Bitkiyi Ürettiler Ama Yok Edemiyorlar!..   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 04-10-2008 (23:40)   Son Mesaj: 05-22-2008 (23:29)    Cevap: 3    Gösterim: 1010  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen beyza

    04-10-2008

    Canavar Bitkiyi Ürettiler Ama Yok Edemiyorlar!..

    İsveç'te 10 yıl önce deneysel amaçlı ekilen bir kolza tarlasında yapılan araştırmada, yıllarca tohumların çıkarılması için süren yoğun çabalara karşın, genetiği değiştirilmiş türlerin hala büyüdüğü görüldü. "Canavar bitkiler" doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamıyor.

    Araştırmada, genetiği değiştirilmemiş tohumların bu kadar uzun süre dayanmadığı görülürken, bunun genetiğiyle oynanmış organizmaların bir kez doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamadığını gösterdiği yorumu yapıldı.

    Lund Üniversitesi'nden araştırmayı yürüten ekibin başkanı Tina D'Hertefeldt, 10 yıl önce başlattıkları gözlem sonucunda elde ettikleri verilere çok şaşırdıklarını belirtti. Bitki öldürücü kimyasallar bile öldüremiyor.

    Araştırma sonuçlarını Biology Letters dergisinde yayımlayan bilim adamları, genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bulunduğu araziye, bitkileri öldüren kimyasallardan önemli miktarda püskürtüldüğünü, ardından bu bitkilerin tek tek bulunarak söküldüğünü ifade ederek, normal bir çiftçinin arazisinde yapılandan daha çok çaba ortaya konduğunu kaydettiler.

    Ancak, 10 yıl sonra 15 genetiği değiştirilmiş ve bitki öldürücü kimyasala dayanıklı bitkinin tarlada büyümeye başladığının görüldüğünü belirten araştırmacılar, deneyde genetiği değiştirilmemiş başka bitkilerin de kullanıldığını ve bunlardan da bazılarının yaşadığını bildirdiler. İsveçli bilim adamları, özellikle genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bitki öldürücü kimyasallara karşı çok dayanıklı olduğunun altını çizdiler.

    İşte Canavar Bitki...

    Canavar Bitkiyi Ürettiler Ama Yok Edemiyorlar!..

    N u M a N ve kipchak bunu beğendiler.



    Canavar Bitkiyi Ürettiler Ama Yok Edemiyorlar!.. Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-21-2008, 15:05


    bayağı ilginç bi bitkiymiş
    sekko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sekko Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  05-22-2008, 17:13


    ellerine sağlık çok güzel

      Permalink - Mesaj no 3  05-22-2008, 23:29


    bunu okumustm admalar salak urettiklerini ona zaarar vermyen zehrielr le durdurmaya calısıolar...
    asdasdasds - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) asdasdasds Ziyaretci