Kereste Kulturu ve " Cevreciligi "! uzerine   Konuyu açan: gerilla   İlk Mesaj: 04-02-2008 (18:03)   Son Mesaj: 04-02-2008 (18:03)    Cevap: 0    Gösterim: 921  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen gerilla

    04-02-2008

    Kereste Kulturu ve " Cevreciligi "! uzerine

    :Elinize_


    Saglik01:


    Agac ustunde Ahsap evim,
    Dami ustunde saksaganim..

    (Bir ani denemesi)



    Cocuklugumda...Hatirlarim.Bursa'daki koyumuzde kestane bahcemiz vardi.Simdilerde, kestanenin, agacta yetistigini bile bilmeyen, Üniversite son sinif talebeleri ile karsilasiyorum.

    Birgun babama "Agac ev" yapmasi için ricada bulundum.Babam da beni kirmayarak uzmanlarina guzel bir mekan insaa ettirdi.Bir kus yuvasi narinliginde,( ama statiginde degil.) 4 metre karelik, kapali ve pencereleri olan bir ahsap ev yapmistik.Gel zaman...git zaman..bacaklarimdaki romatizmama da iyi gelir diye derslerimi agac ustundeki kulubemde calisir,ve penceresinden Nilufer ovasini seyre dalardim.Dallarinin ve yapraklarinin senfonik tinisindaki , ruzgar hisirtilari, mekani bir uyku kosesi haline getirmisti de hani...

    Yine birgun ders calistigim bir sirada , buyuk bir gurultu ve catirdi ile kendimi yemyesil cimenlerin uzerinde buldum.Romatizmali bacagim kirilmis , kafamdan kanlar akiyordu.Ahsap evimin statigi ve saglamligi tam olsa bile ,Agacin statigi ile dengelenmediginden dolayı yada hesaba katilmadigindandir ki; "Ahsap evdeki hesap , agacina uymadigindan midir ? bilinmez bu kazanin meydana geldigini koyluler soylemislerdi.

    O zaman cocuktuk anlayamadik. Ne zaman ki; Üniversitede EKOLOJI okumaya basladim.Bu cocukluk anim depresti. Agac, ahsabi kaldiramamis ve dolayisiyla bir agacin kesilmesine de sebebiyet vermistim.Evet..kestane agacim kesilmek zorunda kalmisti.Çok uzulmustum.

    Vurdular beline baltayi ve kazmayi... bir yanlisim (ciddiyetsizligim) ugruna..

    Sonunda, Agac gitti, geriye kerestesi!! kaldi..ben de baltayi tasa vurmustum.

    O zamanlarda, temelleri; agacin uzerine atilan bu tur Ahşap evlerin, şimdilerde ise; "cevre-ci" ruzgarların etkisiyle midir bilinmez ? , temellerinin toprak yuzeyinde atildigina sahit olmaktayim....!!

    Diyecegim o ki;

    Agac evimi ve kestane agaclarını buruk bir ozlem ve nostaljik bir enerji sarmali ile anar ve uzulurum.Bursa ovasi gibi yok oldular!!

    Ahsap oldular...Kereste oldular.

    Sevgilerimle...

    Tahir Calguner

    alptraum bunu beğendi.



    Kereste Kulturu ve " Cevreciligi "! uzerine Yorumları