Uzay Dünya Dolu   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-19-2008 (12:58)   Son Mesaj: 02-19-2008 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1428  

    02-19-2008

    Uzay Dünya Dolu

    Karbon ve su gibi hayatın temel unsurlarının evrende ortak olduğunu belirleyen bilim adamları, uzayda Dünya’ya benzeyen birçok gezegenin bulunduğunu tespit etti
    10 yıldır Güneş sistemi dışında daha fazla gezegenin bulunduğunu belirleyen bilim adamları, Samanyolu’nda “hayata” rastlama ihtimalinin sanıldığından fazla olabileceği üzerinde duruyor.

    Bu konuda araştırmalarını derinleştiren bilim adamlarından Arizona Üniversitesinden astronom Michael Meyer, Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumunun (NASA) Spitzer uzay teleskobuyla Samanyolu’nda Dünya’ya benzeyen birçok gezegenin bulunduğunu tespit etti.

    Meyer, Güneş’e benzer yıldızların yüzde 60’a yakınının Dünya gibi kayalık gezegenlerin oluşumunu sağlayan şartları barındırdığını söyledi.

    250’den fazla gezegen

    Boston’daki Amerikan Bilimde İlerleme Derneğinin yıllık toplantısında çalışmalarını sunan Meyer, Dünya gibi gezegenlerin oluşma sıklığının, Jüpiter gibi gazla kaplı büyük gezegenlerin oluşma sıklığından daha fazla olduğunun anlaşıldığını anlattı.

    Bunu heyecan verici bir tespit olarak değerlendiren Meyer, asıl sonuçların Şubat 2009’da fırlatılması beklenen Kepler uzay aracından alınacağını belirtti.

    San Francisco Üniversitesinden Debra Fisher de “Güneş sistemimiz dışında 250’den fazla gezegen olduğunu belirledik, en şaşırtıcı şeyse bunların çok çeşitli olması. Artık karbon ve su molekülü gibi hayatın temel unsurlarının evrende ortak olduğunu biliyoruz” dedi.




    Uzay Dünya Dolu Yorumları