e - posta gelince haber veren 'mouse'   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-10-2008 (14:08)   Son Mesaj: 02-10-2008 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1159  

    02-10-2008

    e - posta gelince haber veren 'mouse'

    Türkiye pazarındaki yatırımını ve varlığını güçlendirme kararı alan ABD'li Logitech firması, İstanbul'da yeni bir ofis açtı. Yeni açılan ofisle şirketin hedefi, kablosuz ve lazer teknolojilerini ABD ile eş zamanlı olarak Türkiye'de pazara sunmak. Logitech'in pazara çıkardığı, farklı pek çok teknolojiyi destekleyen yeni model ürünler arasında şunlar yer alıyor:
    Firmanın akıllı lazer kablosuz mouse modeli MX 610, 2.4 GHz dijital kablosuz teknoloji ile çalışıyor ve içerisinde mikro işlemci var. Bilgisayarla iki yönlü iletişim kurularak çalışan mouse, pilin bitmek üzere olduğunu, e - posta ya da anlık mesaj geldiğini kullanıcılara bildiriyor.
    Mouse, kullanıcıyı e - posta geldiğinde mavi, anlık mesaj geldiğinde turuncu ışıkla uyarıyor. Kablosuz olarak 10 metrekarelik alanda etkili olan bu ürünle, bilgisayar kullanıcılarına mesaj geldiğinde ekranda görüntü kalabalığının önüne geçilmesi de planlanıyor.
    Bilgisayarın ne zaman kapalı ya da açık olduğunu bilen Logitech MX 610, PC hareketsizken kendisini kapatarak enerji tasarrufu yapıyor. Kablosuz bir müdahale olduğu zaman en güvenilir bağlantıyı sağlamak adına kanalı değiştiriyor.

    Uzaktan kumandalı klavye
    Minimalist görünüme sahip Logitech S510 uzaktan kumandalı klavye - mouse kombinasyonu ise, fotoğraf, müzik ya da video dosyalarının bilgisayara bağımlı olmadan paylaşılmasını sağlıyor. Uzaktan kumandanın 5 metrekarelik kapsama alanı var.
    Uzaktan kumanda bugünün popüler müzikçalar uygulamaları "itunes, Musicmatch, Windows Media Player ve Winamp" ile uyumlu. Kumanda, programlanan yedi farklı kişiselleştirme tuşuna sahip. Böylelikle kullanıcı istediğinde online radyo, dosya veya Web sayfaları gibi uygulamalara tek tuşla ulaşabiliyor.

    3 boyutlu web kamera
    Firmanın Türkiye pazarında çıkardığı bir diğer ürünü olan ve ses, video, yazılım teknolojisine sahip QuickCam Fusion web kamerası, 1.3 megapiksel alıcı ile dahili mikrofona sahip.
    Logitech 'Video Effects' yazılımlı ilk web kamerası olan ürün, kullanıcılara çeşitli kişiselleştirme seçenekleri ile video görüşmelerinde farklı eğlenceler sunuyor. Bu yazılım, kullanıcıları yüz ifadelerini taklit eden 3 boyutlu animasyon karakterlerine dönüştürüyor ve ekrandaki görüntülerine gözlük veya taç gibi çeşitli aksesuarlar takmalarını sağlıyor.


    DİJİTAL OYUNCAKLAR

    Eğlence yüklü müzikçalar
    Güney Koreli iRiver firması, yeni model MP3 çaları T30 modelini tanıttı. iRiver T30 serisi MP3 çalar, yaklaşık 500 şarkılık kapasiteye sahip. Yeni model ürün, 27 gram ağırlığında ve sadece 1 adet AAA pille çalışıyor. Cihaz dolu batarya ile 20 saate kadar müzik dinlenmesini sağlıyor. Grafikli menüsü ve mavi fonlu LCD ekranı bulunan müzikçalar, Windows Media Player 10 sistemi üzerinde çalışmakta. www.iriver.com

    Vestel'den mobil DVD oynatıcı

    Vestel firması, ilk taşınabilir DVD oynatıcısını (player) pazara çıkardı. DVD oynatıcı, 8 inch ekrana sahip, USB girişi bulunan bir model. DVD'nin yanı sıra DivX ve MPEG4 formatlarını da destekleyen Vestel'in yeni model ürünü otomobillerde çakmak yuvası adaptörü ile şarj sorunu olmadan çalışıyor. Cihaz AV çıkışından televizyona bağlanılarak, sabit DVD oynatıcı olarak da kullanabiliyor. www.vestel.com.tr

    Telsim'den indirimli GPRS
    Telsim, mobil iletişimi sadece veri alışverişi için kullanmak isteyenler için, yeni bir data (veri) abonelik paketi hazırladı. Mobil ortamlarda hızlı internet bağlantısı sağlayan GPRS (Genel Paket Radyo Servisi) ile internet erişimini kolaylaştıran yeni abonelik paketi, sadece data kullanımını kapsıyor. Pakette kullanılan kademeli GPRS tarifesi ile data transferindeki boyut arttıkça birim fiyatlarda önemli miktarlarda indirim sağlanıyor. Kademeli GPRS ücretlendirmesinde Kilobayt başına, 0 - 5 MB 0,0015 YTL iken, 1-10 GB 0,00035 YTL olarak uygulanıyor. www.telsim.com.tr




    e - posta gelince haber veren 'mouse' Yorumları