40 saniyede kendi kendini imha eden SMS   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-10-2008 (15:07)   Son Mesaj: 02-10-2008 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1002  

    02-10-2008

    40 saniyede kendi kendini imha eden SMS

    40 saniyede kendi kendini imha eden SMS

    İngiltere'de önceki gün hizmete giren "kendi kendisini yok eden kısa mesaj" hizmeti büyük ilgi görüyor


    İngiliz Staellium firması tarafından geliştirilen ve okunduktan sonra 40 saniyede kendisini yok eden SMS hizmetine üye olmak için binlerce kişi başvurdu.

    1970'lerin ünlü televizyon dizisi "Görevimiz Tehlike"deki kendini kendini imha eden ses bantlarını anımsatan teknoloji, özellikle ünlülerin, işadamlarının ve Savunma Bakanlığı çalışanlarının büyük ilgisiyle karşılaştı.

    Yeni SMS hizmeti, yasadışı ve suç unsuru bulunan kısa mesajların da gönderilmesi endişesi yaratırken, Staellium şirketinin üst yöneticisi Carole Barnum, StealthText adı verilen sistemin ardında
    askeri teknolojinin bulunduğunu söyledi.

    Ancak, bir kısa mesajı yaklaşık 1,3 YTL'ye gönderen ve kullanıcıların en az 10 mesaj için sözleşme yapmalarını zorunlu kılan yeni SMS hizmeti biraz pahalı bulundu.

    Yeni SMS hizmetinden faydalanmak isteyenlerin kayıt olduktan sonra internetten küçük bir programı telefonlarına indirmeleri gerekiyor.

    İngiltere'de geçen yıl futbol yıldızı David Beckham ile Sarah Marbeck arasındaki şehvet ifadeleri içeren kısa mesajların Sun gazetesi tarafından yayınlanması büyük gürültü koparmıştı.




    40 saniyede kendi kendini imha eden SMS Yorumları