Erkeklerin dügmeleri neden sagdadir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2008 (02:59)   Son Mesaj: 11-26-2008 (19:35)    Cevap: 3    Gösterim: 904  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    10-26-2008

    Erkeklerin dügmeleri neden sagdadir

    Hakikaten, neden erkeklerin tüm giysilerinde düğmeler sağda, ilikler solda iken kadın giysilerinde tam tersidir?
    İşte, insanların daha çok sağ ellerini kullanmalarından dolayı yerleşen bir alışkanlık daha. Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir düğmeyi, soldaki bir iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle de erkeklerin düğmeleri daima sağdadır.
    Peki kadınların düğmeleri niçin solda? Kadınların çoğunluğu da, daha çok sağ ellerini kullanmıyor mu?
    Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlanıldığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin yardımı ile giyebiliyorlardı.
    Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında, onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı (tabii erkeklerin de daha hızlı çözdüklerini söylemeye gerek yok). Bu neden(ler)le, terziler düğmeleri hizmetçinin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinip soyunmasına rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.

    HiLaLNuRu bunu beğendi.



    Erkeklerin dügmeleri neden sagdadir Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-25-2008, 23:11


    Bence daha başka bir açıklaması olmalı
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 2  11-26-2008, 19:15


    Aslında iyi oluyor ,bu zamanda neyin bayan neyin erkek giysisi olduğu belli olmuyor ki ancak öyle anlayabiliyoruz . ( geçen dikkat ettim benim süveterin düğmeleri de sağdaymış ben de diyorum düğmeleri iliklerken bi farklılık oluyor ama ne )
    HiLaLNuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) HiLaLNuRu

      Permalink - Mesaj no 3  11-26-2008, 19:35


    unisex denilen bir olay var artik. Onun icin cok önemsenmemeli elbise. Salvarida hem erkek hem kadin giyiyor ikisininde tutturdugu yer ayni

    Sen önemsiyorsun gibisine yazmadim, yazindan aklima gelerek not düstüm.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum