Malzemeler

* 4,5 su bardağı un
* 250 gr margarin
* 2 yumurta
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı şeker
* 2 su bardağı ceviz veya fındık
* Limon kabuğu rendesi
* 1 tutam tuz

Yapılışı

1. Un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytin yağı, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir.

2. Hamur bütün olarak 30 cm. çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır.

3. Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır. Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.

4. Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir.

5. İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir. Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3-4 mm. inceliğinde açılıp 5 cm. parçalara kesilir.

6. Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçgen katlanır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken soğuk şurup dökülür.

Şekeri

3 bardak şeker ile 3 bardak su kaynatılır. Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır. Orta kıvama gelince ateşten alınır.