Malzeme Listesi:
1 paket (250 gram) oda ısısında yumuşamış tereyağı (Kış aylarında tereyağını bir tabağa koyarak kaloriferin üzerinde daha hızlı olarak yumuşatıyorum)
1 yumurtanın sarısı (Beyazını ayırıp, saklayın kurabiyelere fındık bulamak için kullanılacak)
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
1 su bardağı fındık kırığı



Yapılışı:

Yumuşamış tereyağını yumurta, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya ile güzelce karıştırın.Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur elinize bulaşmamaya başlayıp, verdiğiniz şekli korumaya başladığında istenen kıvama gelmiş demektir. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.

Hamurdan parçalar koparıp , elinizde yuvarlayın. Kurabiyenin bir yüzünü yumurtanın beyazına bulayın ve arkasından fındık kırığına batırın. 180 dercede hafif pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun....