Malzemeler :

* 4 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 6 çorba k. irmik
* 1 çorba k. nişasta

Sosu için:

* 4 portakal
* 1 çay b. toz şeker
* 1 tatlı k. nişasta




Hazırlanışı :

Tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,6 çorba k.irmik ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edin.Sürekli karıştırarak kremayı pişirin.İrmikli karışımı kalıba alın.İrmikli tatlıyı soğumaya bırakın.Soğduktan sonra tatlıyı buzdolabın alın bekletin.

Sosu için 4 adet portakalın kabuklarını soyun.Portakalı küp olarak kesin.Tavaya portakalları ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin.Az mktarda su ilave edip kaynatın.1 tatlı kaşığı nişastayı su ile açın.Nişastayı portakalların üzerine ilave edin ve kaynatın Buzdolabından irmikli tatlıyı çıkartın.İrmikli tatlının üzerine portakallı sosu dökerek servis edin.