Malzemeler :

* 5 armut
* 1,5 su b. toz şeker
* 1 parça kabuk tarçın
* Kırmızı gıda boyası
* Su

Muhallebisi için:

* 1 lt. süt
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 çorba k. un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 çorba k. pirinç unu




Hazırlanışı :

Armutların kabuklarını soyun.Armutların çekirdeklerini çıkartın.Armutları ortadan kesin.Tencereye suyu alın.Üzerine kırmızı gıda boyası damlatın.Armutları tencereye dizin.Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine 1 parça kabuk tarçın ilave edin ve armutları pişirin.

Muhallebisi için tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilya,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı pirin unu ilave edin ve muhallebiyi pişirin.Muhallebiyi fırın kabına boşaltın.Muhallebi soğuduktan sonra üzerien kırmızı olan armutları dizin ve soğuduktan sonra servis edin.