Malzemeler :

* 3 yumurta
* 1 su b.toz şeker
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 çay b.irmik
* 1 p.kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi
* 2 su b.un

Mantolamak için:

* tereyağı
* Mor haşhaş

Şerbeti için:

* 1.5 su b.su
* 1 su b.toz şeker
* 1 dilim limon

Krem şantisi için:

* 1 poşet toz şanti
* 1 su b.süt
* ÇileK

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurtaları alarak çırpın. Daha sonra üzerine toz şekeri de ekleyerek iyice köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ, limon kabuğu rendesi, un, irmik ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın.

Kek kalıbını oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın. İçine haşhaşı alarak her tarafını kaplayın. Daha sonra hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökerek 170 derecede pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun.

Pişip ilk sıcaklığı çıkınca yine ılık olan şerbeti verin. Şerbeti çekince kalıbından ayırıp servis tabağına alın. İçini ve kenarlarını çilek ile süsleyin. En son krem şanti ile bezeyip soğuk servis edin.