Malzemeler :

  • 400 gr.tel kadayıf
  • 1 çay b.sıvıyağ

Kreması için:

  • 4 su b.süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 çorba k.un
  • 1 çorba k.nişasta
  • 1 çorba k.pirinç unu

İçi için:

  • 2 muz

Şerbeti için:

  • 4 su b.toz şeker
  • 2.5 su b.su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • bal
  • toz yeşil fıstık

Hazırlanışı :

Tel kadayıfları sıvıyağ ile iyice harmanlayıp didikleyin. Kreması için tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin ve sogutun.içine ezilmiş iki tane muz ekleyin. Bu arada şerbeti de kaynatıp soğutun. Bir kaseye bir tutam kadayıftan koyup ortasını açın. Buraya bir kaşık krema koyup kenarlarını kremanın üzerine kapatarak ters çevirin. Tüm kadayıfları top haline getirip tepsiyi doldurun.180 derecelik fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine çok az bal gezdirerek parlatın ve yeşil fıstıkla süsleyin. Kişi başı 1 tane olarak hesaplarsak 12 kişilik bir tatlı yapmış oluruz.