Malzemeler :

  • 10 milföy
  • 2 su b.ceviz
  • 2 çorba k.tereyağı

Şerbeti için:

  • 4 su b.toz şeker
  • 3 su b.su
  • 1 dilim limon

Hazırlanışı :

Milföy hamurların her karesini 4'e kesin.Kestiğiniz hamurun içine ceviz parçaları ekleyin.Daha sonra iki ucundan milföy hamurlarnı birleştirin.Fırın kabına üçgen şekilleri üste gelecek şekilde dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.Eritilmiş olan tereyağını fırın kabına dizdiğiniz kolay şöbiyetin üzeribe dökün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Kolay şöbiyet fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çektikten sonra servis edin.