Yontma Taş Çağı

Kaynak: Yontma Taş Çağı - Özgün Tarih Bilgisi Sitesi Yontma Taş Çağı Taş Devri'nin ilk çağı olan Yontma Tağ Çağı'nda, insanlar ev yapmayı bilmiyorlardı. Onun için çoğunlukla mağaralarda ve büyük ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen byseco

  1. Alt 09-22-2009, 22:16 #1
    byseco Mesajlar: 1.509
    Kaynak: Yontma Taş Çağı - Özgün Tarih Bilgisi Sitesi

    Yontma Taş Çağı
    Taş Devri'nin ilk çağı olan Yontma Tağ Çağı'nda, insanlar ev yapmayı bilmiyorlardı. Onun için çoğunlukla mağaralarda ve büyük ağaçların gediklerinde (kovuklarında) barınıyorlardı. Bu çağın insanları üretimi bilmediklerinden, beslenme ihtiyaçlarını toplayıcılık ve avcılıkla sürdürüyorlardı. Bu tarih çağında Anadolu topraklarında da yaşam vardı. Bu sonuca Antalya civarındaki Karain Mağarası'nda tespit edilen buluntularla ulaşılmıştır.

    Yontma Taş Çağı'nda insanlar avlanmak ve kendilerini savunmak adına taştan silahlar yapmışlardır. Bu insanlar kesici ve kazıyıcı ve delici silahlar yapmışlardır. İnsanlar bu aletleri kullanarak resim yapmayı öğrendi ve bir takım sembollerle mağara duvarlarını süslemekle uğraştılar. Daha sonra tarihin en büyük keşiflerinden biri olarak ateşi keşfettiler. Bu sayede yiyecekleri pişirerek yediler, hayvanlardan korundular ve kış aylarında donarak ölmekten kurtuldular.

    mus'ab bunu beğendi.
  2. Alt 09-22-2009, 22:56 #2
    mus'ab Mesajlar: 331
    güzel bir paylaşım

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.