Giresunspor Kürtçe maç yayını istemiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (12:13)   Son Mesaj: 02-25-2011 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 665  

    02-25-2011

    Giresunspor Kürtçe maç yayını istemiyor

    Giresunspor Kürtçe maç yayını istemiyor
    Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un Asbaşkanı Haldun Domaç, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının TRT 6'da Kürtçe olarak yayınlanmaması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve TRT'ye olan taleplerini ilettiklerini belirtti.

    Domaç, yaptığı açıklamada, bu haftasonu oynayacak Gaziantep Belediyespor maçının TRT 6'dan Kürtçe olarak yayınlanmasının gündemde olduğunu anımsattı. Bu duruma olan tepkilerini TFF Başkanı Mahmut Özgener ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin nezdinde dile getirdiklerini aktaran Domaç, Giresunspor yönetimi olarak maçın Türkçe olarak yayınlanması doğrultusundaki isteklerini kendilerine ilettiklerini kaydetti.
    "TRT, takımımızın Giresun'da, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yapacağı karşılaşmanın TRT 6'dan Kürtçe yayınlanacağı açıklamıştır. Bu kararın hangi mantığa dayandırılarak alındığını anlamakta güçlük çekmekteyiz." diyen Domaç, şunları kaydetti:

    "Çünkü Giresunlu olup, Kürtçe bilen hiçbir vatandaşımız bulunmamakta, bu bakımdan yapılacak yayın anlamsız hale gelmektedir. Bildiğimiz kadarıyla rakip takımın şehrinde de aynı durum söz konusudur. Bu nedenle söz konusu karardan derhal dönülmesi gerektiğini Federasyon Başkanımız olarak size iletmek istiyoruz. Bu arada TRT 6 Kürtçe bilen vatandaşlara hizmet düşüncesini taşıyorsa yapılacak iş yayını bizim taraftarlarımızın rahatlıkla izlemezi açısından TRT'nin elinde bulunan çok sayıda TV kanalından birinden Türkçe olarak da yayınlamaktır."

    Domaç, Giresunspor'un, Gaziantep Büyükşyehir Belediyespor'la Pazar günü yapacağı karşılaşmanın Kürtçe yayın yapan TRT 6'dan yayınlanacağını öğrendiklerinde üzüldüklerini aktararak, "Ülkemizin değişik bölgelerine dağılmış olan, Giresunlu olup Kürtçe bilen vatandaşımız bulunmamaktadır. Bildiğimiz kadarıyla Gaziantep içinde durum aynıdır. Buna karşın maçın Kürtçe yayınlanmasına anlam veremedik. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ve kulübümüz taraftarı ile camiamızın sıkıntıya sokulmamasını istiyoruz. Bu türden zorlamaların yaptığı ters tepkileri göğüslemenin zorluğu ortadadır. Bu nedenle söz konusu kararı bir kez daha gözden geçirilmelidir. Maçı mutlaka TRT 6'dan vermek istiyorsanız, bu takdirde TRT'nin diğer kanallarının birinden Türkçe olarak yayınlanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.




    Giresunspor Kürtçe maç yayını istemiyor Yorumları