Universiad milli takımı Erciyes'te seçilecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-06-2011 (15:13)   Son Mesaj: 01-06-2011 (15:13)    Cevap: 0    Gösterim: 631  

    01-06-2011

    Universiad milli takımı Erciyes'te seçilecek

    Universiad milli takımı Erciyes'te seçilecek
    Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nda (ÜNİVERSİAD) Türkiye'yi temsil edecek milli takım sporcularının belirlenmesi için Erciyes Dağı'nda seçmeler düzenlendi.

    Erzurum'da 25 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları'na katılacak Türk Milli takımı aday kadrosunun belirlenmesi için Erzurum'da yapılması planlanan seçmeler, yeterli seviyede kar olmadığı için Erciyes Dağı'na alındı.
    Bugün başlayan ve yarın sona ermesi planlanan seçmelere 9 bayan ve 31 erkek sporcu katıldı. Slalom ve büyük slalom kategorilerinde yapılan yarışlarda sporcuların elde ettiği dereceler Kayak Federasyonu'na bildirilecek.

    Federasyon, buradaki seçmelerde elde edilen derecelere göre milli takım kadrosunu oluşturacak. ÜNİVERSİAD'da Türkiye'yi temsil edecek milli takım, daha sonra yine Erciyes Dağı'nda kampa girerek hazırlıklarını burada sürdürecek.

    Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Neşet Somtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da düzenlenecek ÜNİVESİAD organizasyonunda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.

    Yarışlara 58 ülkenin katılmasının beklendiğini, sporcu sayısının henüz netleşmediğini ifade eden Somtaş, ''Olimpiyatlar son derece önemli organizasyonlardır. Daha düne kadar Türkiye olarak kayak sporunu yeterince bilmiyorduk. Şimdi bir olimpiyata ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Bu tür olimpiyatların diğer illerimizde de yapılması için gayret gösteriyoruz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz'' dedi.

    Kayak Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Tamer Taflı da 9 bayan ve 31 erkek sporcunun katıldığı seçmeler sonucunda milli takım kadrosunun belirleneceğini kaydetti.

    Türkiye'ye kayak sporunda uluslararası alanda ilk altın madalyayı kazandıran milli sporcu Tuğba Daşdemir ise ÜNİVERSİAD için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, yarışlarda ilk 10 veya 15'e girmenin kendileri için başarı sayılabileceğini kaydetti.




    Universiad milli takımı Erciyes'te seçilecek Yorumları