Burak: Avrupa'ya gitmek istiyorum   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (10:11)   Son Mesaj: 12-15-2010 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    12-15-2010

    Burak: Avrupa'ya gitmek istiyorum

    Burak: Avrupa'ya gitmek istiyorum
    Sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu olan Bordo Mavili yıldızın hedefi, Trabzonspor'la şampiyonluk yaşayıp Avrupa'ya gitmek.

    Geçen sezonun ortasında Eskişehir'den Trabzonspor'a geldiğinde taraftarı pek de heyecanlandırmayan Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in kanatları altında attığı goller, hırsı ve performansı ile seyredenlere "Ne olmuş bu çocuğa" dedirtiyor. Sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu olan Bordo Mavili yıldızın hedefi, Trabzon'la şampiyonluk yaşayıp Avrupa'ya gitmek.
    Burak Yılmaz, Antalyaspor'da attığı goller ve oynadığı futbolla dikkatleri üstüne çektiğinde henüz çok gençti. 2005-06 sezonunda takımının Süper Lig'e yükselmesinde payı büyüktü Burak'ın. Ardından Tigana'nın çalıştırdığı Beşiktaş'a geldiğinde artık milli takımın da bel bağladığı isimlerden biriydi. Bir buçuk yıl kaldı Beşiktaş'ta. Ancak bir türlü beklenen Burak olamadı. Koray'la birlikte Holosko'ya karşılık Manisaspor'a takasla gönderildi. "Eski Burak'la şimdiki Burak arasındaki fark nedir?" sorumuza, yıldız futbolcu, "Geçmişe oranla çok daha tecrübeliyim. Futbolu daha iyi biliyorum ve futbolla daha fazla yaşıyorum." cevabını vererek sadece değişmediğini, geliştiğini de ortaya koyuyor.

    Manisa macerası çok da kötü geçmedi Burak'ın. İstanbul'da tutunamamıştı ama Ege'de oynadığı futbolla "bir şansı daha hak eden futbolcu" olma sıfatını kazanmıştı 'büyükler' nazarında. Burak'ın Trabzonspor macerası aslında o zaman başlamıştı. Sadri Şener başkanlığında yeni Trabzonspor kadrosunun kurulma çalışmaları, Ersun Yanal'ın talepleri doğrultusunda devam ederken, Manisa'dan Selçuk ve en yakın arkadaşı Burak ile anlaşıldı. Ancak kısa süre sonra ne olduysa Selçuk Trabzonspor'a gelirken Burak'la yapılan sözlü anlaşma resmi sözleşmeye dönüşmedi. Trabzonspor Burak yerine Gökhan Ünal, Burak ise Trabzonspor yerine Fenerbahçe ile anlaştı. Kaderin garip cilvesi o gün Burak yerine Gökhan Ünal'ı alan Trabzonspor iki yıl geçmeden bu kez Gökhan'ı vererek Burak'ı aldı Fenerbahçe'den. 2. İstanbul macerası da iyi gitmeyen genç futbolcu Eskişehir'e kiralık gönderildiğinde "bir iyi bir kötü" görünümündeydi hala. Şimdilerdeki hırslı görüntüsünü de bu kaybettiği yıllara bağlıyor Burak: "25 yaşımdayım. Şu anki performansımı bundan çok daha önce ortaya koymam gerektiğine inanıyorum. Belki bu kayıp zaman benim bu kadar hırslı olmama neden oluyor. Bunun yanında takımımız şampiyonluk mücadelesi veriyor. Kaybetmeye asla tahammülümüz yok. Her şeyin yanı sıra karakteristik özelliğim de böyle."

    Transfer gerçekleştiğinde sözleşme gereği sezon sonuna kadar Eskişehir'de kalması gerekiyordu Burak'ın. Ancak Şenol Güneş ısrarcı oldu ve Burak, Eskişehir'e bir miktar ödeme yapılarak dahil edildi Bordo-Mavili kadroya. Trabzonspor'u yakından takip edenler bilir, Şenol hocanın bu talebi şaşkınlıkla karşılandı camianın futbol konuşmayı seven çevrelerinde. Üstelik ilerleyen dönemde Güneş'in Burak'ı oynatma konusundaki ısrarlı tutumu eleştirildi.

    Üç yıl öncesinin kafalarda silinen adamı Burak, şimdilerde Trabzonspor'un aranan forveti haline geldi. Üstelik bu sezonki performansı yıllar sonra tekrar Milli Takım'a çağrılmasını da sağladı başarılı futbolcunun. Takım arkadaşı Umut ile birlikte 8 golle gol krallığında yabancıları zorlayan iki isimden biri Burak Yılmaz. Mustafa Denizli'nin kendisi ile ilgili "Henüz yüzde 60 kapasite ile oynuyor." yorumunu hatırlattığımızda ise, "Denizli'ye ve yorumlarına büyük saygım var. Hakkımda yaptığı açıklamalar beni oldukça onurlandırdı. Söylediklerinin de doğru olduğunu düşünüyorum. Şu anda sürekli değişim ve gelişim gösteriyorum." cevabını veriyor.

    Beş yıl sonraki kariyer planı ile ilgili ise, "Bundan 5 yıl sonra inşallah Trabzonspor'da şampiyonluk yaşayan bir oyuncu olarak Avrupa'da futbol oynamayı istiyorum. Diğer türlü Trabzonsporlu Burak olarak kalmak güzel olur." diyen başarılı futbolcu Trabzon taraftarı için de, "Trabzonspor taraftarı başarıya daha fazla aç. Her zaman takımının yanında. Tribüne baktığımız zaman taraftarlarımızın yüzlerinde azmi görüyorsunuz. Kendisine başarı rolü biçmiş kaliteli bir taraftar. Bu anlamda Beşiktaş taraftarlarıyla benzediklerini söyleyebilirim. Ayrıca Olimpiyat Stadı'nda Büyükşehir Belediye ile oynadığımız maçta taraftarlarımız soğuk havaya rağmen inanılmaz bir görüntü sergilediler. Müthiş bir atmosfer oluşturdular. Zaten oradaki tablo bile kalitelerini gösterdi." ifadelerini kullanıyor.

    Zaman




    Burak: Avrupa'ya gitmek istiyorum Yorumları