Desailly'den Terim'in Milan'dan kovulması itirafı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (10:11)   Son Mesaj: 12-13-2010 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    12-13-2010

    Desailly'den Terim'in Milan'dan kovulması itirafı

    Desailly'den Terim'in Milan'dan kovulması itirafı
    Marcel Desailly, Fatih Terim'in Milan'dan ayrılmasına o dnem takımın dinazorları diye gösterdiği Albertini, Costacurta ve Maldini'nin yol açmış olabileceğini ima etti.

    Duygu Leloğlu'nun haberi

    Fransa Milli Takımı'nın ve Chelsea'nin eski yıldızlarından Marcel Desailly, Paris'te Castrol'un etkinliğinde SABAH'a konuştu. Marsilya ile 1993'te, Milan ile 1994'te Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan ve iki yıl üst üste farklı kulüplerde bu başarıya ulaşan ilk futbolcu unvanını elde eden Desailly ile sohbete "Kaptan" adındaki kitabıyla başlıyoruz. Bu kitapta "Milan'ın ağır topları hep aynı masada, 'Beyefendiler Masası'nda birlikte yemek yerdi" diye yazan Desailly," Bu, önemli kararların alındığı bir patron masası mıydı? Bu masa Fatih Terim'i Milan'dan göndermiş olabilir mi?" şeklindeki sorumuza, "Benim dönemimde de onlar çok güçlülerdi. Onlar dinazordu. Bu kulüpte yetişen İtalyan yıldızlardı. Benim dönemimde Maldini, Baresi, Costacurta, Tasotti gibi bütün bu oyuncular, kulübün sisteminde, işleyişinde çok önemlilerdi. Milan, kendi oyuncularının görüşlerine, fikirlerine çok önem veren, muhafazakar bir kulüptür. Dışarıdan gelenin o ortama uyum sağlaması gerekir. Dışarıdan gelen biri, içeridekileri karşısına alırsa sorunlarla karşılaşması kaçınılmazdır. Terim, Milan'a gittiğinde, kendi tarzını empoze etmeye çalışmışsa sorunlarla karşılaşmış olması normaldir" cevabını verdi.
    HAKAN ŞÜKÜR TEKNİK DİREKTÖR OLMALIYDI

    Türk futbolunun ülkedeki futbola tutku nedeniyle çok şanslı olduğunun altını çizen Desailly, " Liginizde çok yetenekli futbolcular var, çok da büyük paralar dönüyor. Hakan Şükür teknik direktör olma yolundan şaşmamalı. Terim, adını duyurmuş nadir Türk hocalardan biri. Hagi, olağanüstü bir futbolcuydu. Ama o da teknik direktörlüğe geçişi pek sağlayamadı" dedi.

    KATAR ÇOK SICAK OLACAK

    Sabah muhabiri Duygu Leloğlu'na konuşan Desailly, iki sezon futbol oynadığı Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nı almasını şöyle yorumladı: "Katar çok sıcak olacak. Ama şartları bu. Statları serinletmek için yeni teknolojileri kullanacaklar. Buna yapacak ekonomik güçleri de var.

    FENERBAHÇE ÖNE ÇIKIYOR

    Başarılarla dolu kariyeri boyunca Türkiye'den teklif almadığını ve bugün geriye dönüp baktığında bunu "garip" bulduğunu belirten Desailly, "Milan'da oynarken yerimden memnundum. Ayrılmaya niyetim yoktu. Zaten o zamanlar Türk kulüpleri bana Milan kadar iyi kontrat öneremezdi. Daha sonra İngiltere macerasını yaşamak istedim. Kariyerimin sonlarına doğru da Türkiye'den bir teklif gelmedi. Chelsea'deyken Galatasaray'ı 5-0 yenip Türkler'in canını biraz acıtmıştık. Ki o zamanlar Türk Milli Takımı da çok kuvvetliydi. Hakan Şükür gibi bir isim vardı en başta" diye konuştu. Türk futbolu hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Desailly, "En fazla Fenerbahçe öne çıkıyor. Sonra da Galatasaray. Bence Beşiktaş biraz geriye düştü. İnşallah Türk takımları da kendi takımlarında zorda olan futbolcular kadar, yükselişte olan oyuncuları da transfer ederler" ifadesini kullandı.

    Sabah




    Desailly'den Terim'in Milan'dan kovulması itirafı Yorumları