FB-GS derbisi öncesi son dakika notları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-24-2010 (18:11)   Son Mesaj: 10-24-2010 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 752  

    10-24-2010

    FB-GS derbisi öncesi son dakika notları

    FB-GS derbisi öncesi son dakika notları
    Süper Lig'de F.Bahçe ile G.Saray arasında yapılacak derbi maç öncesi Kadıköy'de büyük bir hareketlilik yaşandı. Derbi maç için stat kapıları saat 16.00'dan itibaren açılırken, taraftarlar da tribünlere alınmaya başlandı.

    MECİDİYEKÖY'DE SICAK DAKİKALAR
    Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan derbi öncesi Galatasaraya taraftarları Mecidiyeköy'de toplandı.

    Saat 16.00 sıralarında metrobüs durağına doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin taraftar E-5 karayolunu trafiğe kapattı.

    Yoldan yürüyerek metrobüs Zincirlikuyu Metrobüs durağına ulaşan taraftarlarla polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Metrobüs durağına ulaşan taraftarlar burada bekleyen bazı Fenerbahçeli taraftarlara saldırmak istedi.

    Sarı-Kırmızılı taraftarlara polis engel oldu. Durağa sığmayınca metrobüs yoluna taşan taraftarlar, polis kontrolünde gelen metrobüslerle Kadıköy'e gönderildi.

    KADIKÖY SARI-LACİVERT

    Maça gelecek taraftarlar havanın da güzel olması nedeniyle kendilerini adeta sokağa atarak, Kadıköy ilçesinin çeşitli semtlerindeki mekanlarda maç saatini beklemeye başladı.

    Taraftarlar üzerlerinde Fenerbahçe formalarıyla Kadıköy'ü adeta sarı ve lacivert renklere boyadı.

    Özellikle öğle saatlerinden itibaren Bağdat Caddesi başta olmak üzere stada yakın bölgelerde trafik kilitlendi.

    -STAT KAPILARI 16.00'DA AÇILDI-

    Derbi maç için stat kapıları saat 16.00'dan itibaren açılırken, taraftarlar da tribünlere alınmaya başlandı.

    Stat çevresinde erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan taraftarlar, İl Spor Güvelik Kurulu'nda alınan karar gereği 16.00'dan itibaren içeri girmeye başladı.

    Stat dışında oluşturulan güvenlik çemberi içine biletsiz seyirci alınmazken, taraftarlar titiz üst aramaları sonucunda stada sokuldu.

    Migros kale arkası tribününde iki takım taraftarları arasında güvenlik nedeniyle bir kısım boşluk bırakılırken, bu kısımda çevik kuvvet personeli ve özel güvenlik elemanları ile güvenlik duvarı oluşturuldu.

    -''DEJAVU''-

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, daha önceki büyük maçlarda olduğu gibi maraton alt tribünde hazırlanan kareografiyle, sarı ve lacivert renkli kartonlarla ''Dejavu'' yazıldı.

    Sarı-lacivertli ekibin, bu yazıyla, ezeli rakibi karşısında Kadıköy'deki üstünlüğü ve derbiden yine galip ayrılacağının ima edildiği düşünüldü.

    -GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

    İstanbul polisi, iki takım taraftarları arasında yaşanabilecek gerginlik ve kavgalara erken müdahale edebilmek amacıyla Kadıköy'de geniş güvenlik önlemleri uyguluyor.

    Emniyet tedbirleri saat 15.00'den itibaren uygulanmaya başlarken, Galatasaray taraftarlarının stada geliş güzergahlarında da çok sayıda çevik kuvvet personelinin bulundurulduğu görüldü.

    Derbi maç için polisin yanı sıra 950 de özel güvenlik görevlisi güvenliği sağlıyor.

    Ayrıca statta 15 polis kamerası ve 179 stat kamerası olmak üzere toplam 194 kamerayla tespit çalışmaları yapılacak.

    Karşılaşmayı Migros kale arkasındaki misafir seyirci tribününde 2 bin 478 Galatasaray taraftarı izleyecek.

    -ESNAF BAYRAM ETTİ-

    Derbi hareketliliği Kadıköy esnafının da yüzünü güldürdü.

    Erken saatlerden itibaren Kadıköy'e gelerek maçı bekleyen taraftarlar, yaptıkları alışverişlerle iş yerlerine satış hareketliliği getirdi.

    İstanbul'un dışından çok sayıda ilin yanı sıra derbi için yurt dışından da taraftarlar stada geldi.

    Akademi Futbol Ligi'nde iki ekibin 17 Yaş altı takımları Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya gelirken, Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

    SARI-KIRMIZILI TARAFTARLAR, GALATASARAY KAFİLESİNİ TEZAHÜRATLARLA KADIKÖY'E UĞURLADI

    Fenerbahçe ile bu akşam zorlu bir derbi maça çıkacak Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Kadıköy'e tezahüratlarla uğurlandı.

    Florya Metin Oktay Tesisleri'nin önünde bekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, kafileyi taşıyan otobüsün önünü keserek, futbolcular ve yeni teknik direktör Georghe Hagi lehine tezahüratta bulundular. Taraftarlar, ''I love you Hagi'' ve ''Kadıköy Fener'e mezar olacak'' diye bağırdılar.

    Çevik kuvvet araçları eşliğinde yola çıkan kafileyi taşıyan otobüs, taraftarların önlerini kesmesi nedeniyle zorlukla tesislerden ayrılabildi.




    FB-GS derbisi öncesi son dakika notları Yorumları