Bisiklette doping skandalı büyüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (16:12)   Son Mesaj: 09-30-2010 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    09-30-2010

    Bisiklette doping skandalı büyüyor

    Bisiklette doping skandalı büyüyor
    Fransa Bisiklet Turu'nu 3 kez kazanan dünyanın en önemli bisikletçilerinden Alberto Contador'dan sonra, diğer İspanyol sporcular Ezequiel Mosquera ve David Garcia Dapena'da da doping çıktı.

    Bu yılki Fransa turunda ''Klenbuterol'' adlı yasaklı bir madde kullandığı tespit edilen Contador'un ardından, İspanya bisiklet turunda Xacobeo Galicia takımı adına yarışan Ezequiel Mosquera ve David Garcia Dapena'nın da doping testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Mosquera, 19 Eylül tarihindeki İspanya Turu'nda, İtalyan Vincenzo Nibali'nin ardından yarışı ikinci tamamlamıştı.
    İspanyol bisikleti arka arkaya gelen doping haberleriyle sarsılırken, basın toplantısı düzenleyen Contador, suçsuz olduğunu söyleyip, sorunun çözümleneceğini savunmuştu. Xacobeo Galicia takımının genel direktörü Alvaro Pino ise iki sporcusunun da dopingli çıkmasıyla ilgili, ''Donmuş kalmış durumdayım. Bana yeni söylediler ve halen üzerimdeki şaşkınlığı atamadım. Çünkü takım içinde bu doping olayının olması imkansız'' diye konuştu.




    Bisiklette doping skandalı büyüyor Yorumları