2011 Softbol Kis Oyunlari Antalyada yapilacak...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (20:02)   Son Mesaj: 02-11-2010 (20:02)    Cevap: 0    Gösterim: 814  

    02-11-2010

    2011 Softbol Kis Oyunlari Antalyada yapilacak...

    EDİRNE(CİHAN)-

    Softbol`un en önemli ayaklarından biri olan kış oyunları 2011 yılında Antalya`da yapılacak. Türkiye`nin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlaması beklenen organizasyon gelecek yılın Şubat ayında yapılacak.

    İki hafta devam etmesi beklenen organizasyonla ilgili bilgi veren Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu ile aynı zamanda Güney Doğu Avrupa Softbol Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Softbol 2011 Kış Oyunları`nın gelecek yıl Türkiye`de yapılacağı müjdesini verdi. Kış oyunlarının softbolun en önemli ayaklarından biri olduğunu vurgulayan Kömürcü, bu organizasyon ülke tanıtımı açısından büyük önemi bulunduğunu ifade etti.

    Yeni bir federasyon olmasına rağmen kısa süre içerisinde önemli başarılara imza attıklarını anlatan Kömürcü, `Göreve geleli 1 buçuk yıl oldu. Göreve geldiğimizde Uluslararası Softbol ve Avrupa Softbol Federasyonları`na üye değildik. Öncelikle bunlara ülke olarak üyeliklerimiz sağlandı.` dedi.

    Federasyon olarak Bayanlar Avrupa Softbol Şampiyonası B Kategorisi`ni Edirne`de gerçekleştirdiklerini anlatan Kömörcü, bunun yanı sıra, `Antalya`da Uluslararası Softbol Kongresi`ne ev sahipliği yaptık. Bu kongrede 23 üye ülkeden 21`inin oyunu alarak, Güneydoğu Avrupa Softbol Federasyonu başkanlığına seçildim. Bu ülkemiz için çok gurur verici. Ayrıca Softbol Avrupa Fedarasyon Başkanı`nı seçiminde etkin blok ülkeler Güneydoğu Avrupa ülkeleriydi, onların da destek vermesi bizi daha da güçlendirdi. 2 yıl sonra yapılacak Softbol Avrupa Federasyon Başkanlığı seçimlerinde en güçlü üye olduk.` açıklamasında bulundu.

    Kömürcü, Softbol`u ülkemizde yaymak için de çaba gösterdiklerini anlatarak bir yıl öncesine kadar Türkiye`de Softbol kulübü olmadığını ancak şu anda sayının 11`e kadar yükseldiğini sözlerine ekledi.

    (CİHAN)




    2011 Softbol Kis Oyunlari Antalyada yapilacak... Yorumları