'Tek destek vermeyen ülke Türkiye'   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 12-07-2012 (21:58)   Son Mesaj: 12-07-2012 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 750  

    12-07-2012

    'Tek destek vermeyen ülke Türkiye'

    'Tek destek vermeyen ülke Türkiye'
    'Tek destek vermeyen ülke Türkiye'

    UEFA Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 24 takımın katılımıyla farklı ülkelerde yapılması kararına destek vermeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

    UEFA Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 24 takımın katılımıyla farklı ülkelerde yapılması kararına destek vermeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

    Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol şampiyonası'nın farklı ülkelerde oynanması kararı sonrası, evsahipliği yapacak şehirlerin seçiminin, taraftarlar düşünülerek yapılacağını söyledi.

    UEFA Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol şampiyonası'nın farklı ülkelerde oynanması kararı sonrası düzenlenen basın toplantısında, taraftarların, 51 maçlık programı takip edebilmesi için tüm Avrupa'yı dolaşmasının söz konusu olamayacağını belirterek, "Akıllı bir çözüme ihtiyacımız var" dedi.

    Platini, Polonya ve Ukrayna'nı evsahipliği yaptığı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na, 50 Fransız ve 70 İspanyol taraftar geldiğini gördüklerinde bir sorun olduğunu anladıklarını ifade ederek, "Polonya ve Ukrayna'ya gitmek zordu. Artık taraftarlar, maçları izlemek için seyahat etmek zorunda kalmayacak. Şampiyona taraftarların ayağına gelecek" diye konuştu.

    Platini, UEFA'nın resmi taraftar işbirliği ortağı Avrupa Futbol Destekçileri'nin (FSE), taraftarların maçları takip etmesi noktasında, ücret ve zamanın problem oluşturabileceği endişesiyle yeni şampiyona formatına kuşkulu yaklaştığını ancak FSE'ye, ellerinden gelen yardımı yapacaklarını anlattığını dile getirdi.

    Avrupa Ligi'ni sona erdirerek, Şampiyonlar Ligi'ni genişletmek istediği yönündeki yorumlar hakkında da konuşan Platini, bu konuda alınmış bir karar olmadığını kaydetti ve "İstişare amaçlı yaptığım yorumlar çarpıtıldı. Ben demokrat bir başkanım. Her şeye tek başıma karar vermiyorum" değerlendirmesini yaptı.

    DESTEK VERMEYEN TEK ÜLKE, TÜRKİYE
    Platini, UEFA'nın dün akşam aldığı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 24 takımın katılımıyla farklı ülkelerde yapılması kararına, 53 üyeden 52'sinin destek verdiğini bildirdi. Platini, destek vermeyen tek ülkenin ise şampiyonayı tek başına organize etmeye talip olan Türkiye olduğunu söyledi.

    Şampiyonaya evsahipliği yapacak ülkelerle ilgili nihai kararın 2014'ün baharında verileceğini belirten Platini, evsahibi olacak ülke sayısıyla ilgili detay vermedi. Platini ayrıca ilk kez Fransa'da denenecek 24 takımlı turnuvanın, masrafları arttıracağını ifade ederek, "Polonya ve Ukrayna'daki şampiyona harikaydı ancak çok masraflıydı. Neredeyse olimpiyatlarla aynı paraya mal oldu" diye konuştu.

    FİKİR BABASI MUAMMER KADDAFİ
    Platini, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kendisini tebrik ederek, turnuvanın yeni düzenini 'fevkalade bir fikir' olarak nitelediğini dile getirdi.

    Birkaç yıl önce Afrika'da birinin bu fikri hayata geçirmek istediğini ve o kişinin de Libya'nın öldürülen eski devlet başkanı Muammer Kaddafi olduğunu aktaran Platini, "Bu fikir, daha önce Muammer Kaddafi'nin de aklına gelmiş. Afrika Uluslar Kupası'nı tüm Afrika'ya yaymak istiyormuş" ifadesini kullandı.





    'Tek destek vermeyen ülke Türkiye' Yorumları