Yine, yeni, yeniden 'Henry'   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 12-05-2012 (20:56)   Son Mesaj: 12-05-2012 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 725  

    12-05-2012

    Yine, yeni, yeniden 'Henry'

    Yine, yeni, yeniden 'Henry'
    Yine, yeni, yeniden 'Henry'

    Arsenal'in efsanevi oyuncularından Thierry Henry, Londra ekibinin 3'üncü kez takıma katılması yönündeki teklifini kabul etti.

    Arsenal'in efsanevi oyuncularından Thierry Henry, Londra ekibinin 3'üncü kez takıma katılması yönündeki teklifini kabul etti.

    Thierry Henry, Arsenal ile kiralık olarak forma giyme konusunda anlaşmaya vardı.

    Arsenal'in efsanevi oyuncularından Thierry Henry, Goal.com'un edindiği bilgiye göre 1 Ocak'tan itibaren takıma katılmayı kabul etti. New York Red Bulls'da oynayan 35 yaşındaki futbolcu, bu transferle birlkte Arsenal'deki 3'üncü dönemine start verecek.

    Geçtiğimiz sezon da Arsenal'e kiralık olarak gelen Henry, Leeds karşısındaki ilk maçında sonradan oyuna grip bir de gol kaydetmişti. Ayrıca kiralık olduğu süre boyunca 7 maça çıkan Henry, 2 golle takımına katkı sağlamıştı.

    Afrika Uluslar Kupası'na gidece Chamakh ve Gervinho'nun yokluğunda zaten hücumda sorun yaşayan Arsene Wenger'in, eski oyuncusunu kadroda görmek istediği biliniyordu.

    Wenger, ''Kiralama ihtimalimiz var. Yine de kadromuzu güçlendirmek adına uzun vadeli arayışları da bırakmış değiliz. Henry, her teknik direktörün sahip olmak isteyeceği büyük bir yetenek. Fiziksel olarak üst düzey bir oyuncu, muhteşem bir tekniği var ve hepsinden önemlisi oyun zekası inanılmaz.'' sözleriyle Henry için geride bıraktığımız günlerde açık kapı bırakmıştı.

    Henry'nin, Arsenal'in yolunu tutacağı kesinleşse de kira süresinin ne zaman biteceği henüz netlik kazanmadı. Arsene Wenger, eski oyuncusunun mümkün olan en uzun süre takımda kalmasını isterken; New York Red Bulls, tıpkı geçtiğimiz sene olduğu gibi 6 haftalık bir anlaşma talep ediyor. Yine de her iki kulüp arasındaki görüşmenin, geçtiğimiz seneye kıyasla çok daha ilerlediği ve takımların ciddi şekilde yol kat ettiği ifade edildi.

    Hâlen attığı 228 golle Arsenal tarihinin en golcü ismi olan Henry, MLS sezonun tamamlanmasının ardından formunu korumak adına geçtiğimiz ay Arsenal ile antrenmanlara da katıldı. Şu an tatilde olan oyuncunun, bu ay içerisinde Arsenal'e katılacağı kesinleştiği için antrenmanlara da çıkması bekleniyor.

    Henry, bu sezon 29 maçta New York Red Bulls forması giyerken 15 gol kaydetti. Ayrıca Fransız oyuncu bu performansı ile MLS'de Yılın En İy Oyuncusu ödülü için 3 adaydan biri olarak seçildi.

    Kaynak: Goal





    Yine, yeni, yeniden 'Henry' Yorumları