Hakan Şükür döküldü, TBMM Romanya'ya yenildi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 12-01-2012 (20:54)   Son Mesaj: 12-01-2012 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 816  

    12-01-2012

    Hakan Şükür döküldü, TBMM Romanya'ya yenildi

    Hakan Şükür döküldü, TBMM Romanya'ya yenildi
    Hakan Şükür döküldü, TBMM Romanya'ya yenildi

    Antalya'da düzenlenen Parlamentolararası Futbol Turnuvası'nın açılış maçında Romanya, Türkiye'yi mağlup ederken Hakan Şükür ve Hamza Yerlikaya ilk 11'de forma giydi.

    Antalya'da düzenlenen Parlamentolararası Futbol Turnuvası'nın açılış maçında Romanya, Türkiye'yi mağlup ederken Hakan Şükür ve Hamza Yerlikaya ilk 11'de forma giydi.

    VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Antalya'da düzenlenen Parlamentolararası Futbol Turnuvası'nın açılış maçında Romanya, Türkiye'yi 4-2 yendi.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen turnuva kapsamında maçlar, Antalya'daki Mardan Palace futbol sahasında oynanıyor. Turnuvanın açılış maçında, TBMM takımı Romanya karşısında Hamza Yerlikaya, Fatih Şahin, Harun Tüfekçi, İsmail Kaşdemir, Mevlüt Akgün, Adem Tatlı, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osman Ören, Mevlüt Çavuşoğlu, Enver Yılmaz ve Hakan Şükür'den oluşan 11'i ile mücadele etti.

    Maça hızlı başlayan Romanya ilk golü 3'üncü dakikada Gheorghe Pena'nın ayağından kazandı: 0-1. Türkiye, bu gole 16'ncı dakikada Enver Yılmaz ile karşılık verdi: 1-1. Ancak, Türkiye gol sevincini 1 dakika yaşayabildi. Kaleyi koruyan Hamza Yerlikaya rakip parlamenteri ceza alanı içinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Romanya'nın 1990 yıllarındaki efsanevi futbolcusu Danut Lupu skoru 2-1'e taşıdı. 31'inci dakikada bu kez Alexandru Clement mükemmel bir şutla takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı 3-1 Romanya lehine kapandı.

    İkinci yarıya Türkiye hızlı başlamasına rağmen, golü yine Romanya buldu. 47'nci dakikada Gheorghe Pena ceza alanı içindeki kafa vuruşu ile kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü kaydetti. 49'uncu dakikada, Romanya ceza alanında rakip parlamenterin topa elle müdahalesinde hakem Cihan Burgan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Fatih Şahin topu kaleciye nişanlayınca Türkiye ikinci gol şansını kullanamadı. 63'üncü dakikada, oyuna ikinci yarıda giren Mehmet Geldi, Türkiye'nin ikinci golünü kaydetti: 2-4. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Romanya, Türkiye'yi 4-2 yendi.

    Türkiye-Romanya maçından sonra Macaristan-Polonya maçı başladı. Bu maçın galibi Romanya ile finale çıkacak, yenilen takım ise 3'üncülük 4'üncülük maçında Türkiye ile karşılaşacak.

    ŞÜKÜR VE KOSECKİ RAKİP

    Turnuva ağırlıklı olarak amatörler arasında gerçekleştirilirken, bu yıl 2 eski futbolcuyu rakip olarak sahaya taşıyor. Bir dönem Galatasaray'da forma giyen İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile Polonya milletvekili Roman Kosecki, rakip takımlarda ve parlamenter sıfatları ile top koşturuyor. Turnuvada minderlerin yıldızı, milli güreşçi ve olimpiyat şampiyonu, 23'üncü Dönem Ak Parti Sivas Milletvekili, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da kaleci olarak sahaya çıkıyor.

    Maçtan sonra bir araya gelen Hakan Şükür ile Roman Kosecki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dostluk maçı oynadıklarını söyleyen Şükür, "Her şeyden önce kötü oynadık. Ben ayağım kırıldıktan sonra 8 aydır futbol oynamıyorum. Bir hayli formsuzum. Kendimi eleştiriyorum. Burada beraber olmak önemli. Antalya'nın güzel ikliminden faydalandık. Futbol hayatımda ilk kez sabah 10.30'da maç yaptık. Bu da hayli zorladı beni. Kosecki de biliyorsunuz ben Galatasaray'a geldikten sonra Galatasaray'dan ayrıldı. Beraber oynamadık. Türkiye'de iz bırakan bir oyuncuydu. Polonya'da şimdi önemli bir görevde" dedi.

    Koseçki ise Hakan Şükür'ü gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ben daha önce Galatasaray'da iken Hakan Şükür Bursaspor'da oynuyordu ve karşılıklı top oynadık" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Hakan Şükür'ün performansını nasıl buldunuz?" sorusuna ise Roman Koseçki şöyle yanıt verdi:

    "Hakan Şükür ve takımının sezona hazırlıklı olmadığını gördüm. Hakan Şükür ile karşılıklı oynamayı istiyorum."

    'ANLAMLI BULUYORUM'

    Mevlüt Çavuşoğlu ise antrenman eksiklikleri olduğunu söyleyerek, "Meclis takımının yüzde 80-90'ı yeni arkadaşlar. Rakip takımda profesyonel oyuncular var. Hala oynayanlar bile var. Buradaki amacımız parlamenter diplomasisini geliştirmek. Antalyamızın tanıtımı bakımından, özellikle de kış aylarında spor turizmi olan golf ve futbolu üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Bu yönden de turnuvayı anlamlı buluyorum" dedi.

    Genel Koordinatörlüğü'nü Mehmet Halkalı'nın yürüttüğü etkinlik, 2013'te gerçekleştirilecek Kıtalararası Parlamentolararası Futbol Turnuvası organizasyonuna hazırlık niteliği de taşıyor.

    TÜRK TAKIMINDA KİMLER VAR

    Turnuvaya katılan TBMM takımı şu 22 isimden oluşuyor:

    "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Adem Tatlı, Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Şuay Alpay, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Hakan Şükür, Bilal Macit, Hamza Dağ, Mevlüt Akgün, Ahmet Salih Dal, Harun Tüfekçi, Vural Kavuncu, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osman Ören, Hamza Yerlikaya."

    (DHA)





    Hakan Şükür döküldü, TBMM Romanya'ya yenildi Yorumları