TFFHGD'den Fırat Aydınus'a destek   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 11-26-2012 (21:56)   Son Mesaj: 11-26-2012 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 729  

    11-26-2012

    TFFHGD'den Fırat Aydınus'a destek

    TFFHGD'den Fırat Aydınus'a destek
    TFFHGD'den Fırat Aydınus'a destek

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Eskişehirspor-F.Bahçe maçında Caner Erkin'e kırmızı kart gösteren hakem Fırat Aydınus'un art niyetli olduğuna inanmadığını söyledi.

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Eskişehirspor-F.Bahçe maçında Caner Erkin'e kırmızı kart gösteren hakem Fırat Aydınus'un art niyetli olduğuna inanmadığını söyledi.

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında Caner Erkin'e kırmızı kart gösteren hakem Fırat Aydınus'un art niyetli olduğuna inanmadığını söyledi.

    Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde düzenlenen basın toplantısına TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, Spor Toto Süper Lig hakemleri Yunus Yıldırım, Kuddusi Müftüoğlu, Süleyman Abay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

    Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdurrahman Arıcı, dernek olarak amaçlarının Türk futbol hakemliğini bulunduğu konumdan daha iyi yerlere götürmek olduğunu ifade etti.

    Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını yöneten ve Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart çok tartışılan Fırat Aydınus'un, art niyetli olduğuna inanmadığını belirten Arıcı, ''Hiçbir hakem arkadaşımızın bu konuda art niyetli olduğuna inanmıyoruz. Hakemlerimizin hak ve menfaatleri için hukukçu arkadaşlarımız çalışma içerisinde.

    Gece yarılarına kadar süren spor programlarından hakemlerimizin kişisel ve ailevi meselelerine kadar inilmesi bizi üzmekte. Bunların olmaması gerektiğine inanıyorum. Tabii ki eleştiri olacak. Ama eleştirinin de sınırları olması gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

    Geçmişte kulüp başkanlarının hakemleri eleştiren açıklamalar yaptığını ifade eden Arıcı, ''Şimdi ise teknik direktörlerimiz ve futbolcularımız bu işin içine girdiler. Biz futbolun ögeleriysek, iyide buluşmamız gerekiyor. Bu sınırları aşarsak camia olarak zarar göreceğiz'' şeklinde konuştu.

    -''Türk hakemleri, hiçbir zaman futbolun katili olmadı''-

    Statlarda yapılan ''Futbolun katili Türk hakemleri'' tezahüratları hakkında görüşleri sorulan TFFHGD Başkanı, ''Yapılan tezahüratlara katılmak mümkün değil. Biz Türk futbolunun daha iyi yerde olması için mücadele ediyoruz. Türk hakemleri Avrupa'da en üst seviyede maçlar yönetiyor. Bunlar önemli şeyler. Türk hakemleri, hiçbir zaman futbolun katili olmadı'' ifadelerini kullandı.

    -''Fırat Aydınus'un kararı onandı''-

    Hakem Fırat Aydınus'un Caner'e verdiği kırmızı kart ile ilgili açıklamada bulunmamasını değerlendiren Arıcı, Merkez Hakem Kurulu'nun izin vermemesi durumunda hakemlerin açıklama yapamayacağını dile getirerek şöyle konuştu:

    ''Hakemin açıklama yapabilmesi için TFF Merkez Hakem Kurulu'ndan izin alması gerekiyor. Onun hak ve menfaatlerini koruma yönünde çalışmalar içerisinde olacağız. MHK izin verirse tabii ki konuşur ve kendini savunur. Bir eylem olmuştur. Bu eylemi değerlendirerek, bir ceza vermiştir. Bunun sonucunda da TFF ceza kurulları bir yaptırımda bulunmuştur. Bu hakemi teyit eden, hakemin verdiği kararı onayan bir işlem olmuştur. Geçmişte bazı cezaların kaldırıldığını gördük. Fırat Aydınus'un bu kararında, gerekli kurullardan gerekli cezalar çıkmıştır.''

    -''Hiçbir kulübün karşısında değiliz''-

    Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Caner'e verilen kırmızı kartı, 3 Temmuz sürecinin devamı olarak nitelendirmesi hakkında da konuşan Abdurrahman Arıcı, ''3 Temmuz sürecindeki gelişmeler ile ilgili hiçbir kulübümüzü karşımıza almadık. Zaten o sürecin içinde yer almayan sadece hakemlerimiz var. Hiçbir zaman hakemler ve hakemler derneği olarak güzide kulübümüzü, diğer kulüplerden ayırmadık. Hakem kardeşimiz ve biz böyle bir suçlama içerisinde olmayız. O işlerin dışında kalmaya özen gösteririz'' ifadelerini kullandı.

    Son olarak Aydınus'un bundan sonra Fenerbahçe maçlarında görev alıp alamayacağı yönünde gelen bir soruya Arıcı, ''Bütün hakem kardeşlerimiz her maça rahatlıkla çıkabilmeli. Tabii ki hata olacak. Bu herhangi bir maçta olabilir. Biz hakem kardeşlerimizin bütün maçlara çıkması konusunda yanında ve arkasındayız. Her zaman da destek oluruz'' diye yanıt verdi.

    -Yıldırım: ''Futbolda yorum farklılıkları var''-

    Fenerbahçe-Gençlerbirliği mücadelesinde görev yapan hakem Yunus Yıldırım ise, o maçtaki bir kararı nedeniyle yapılan eleştiriyle ilgili olarak, ''Çok fazla ayrıntıya girmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bizim amacımız futbolun içerisinde var olan seyir zevkinin arttırılması. Futbolda yorum farklılıkları var. Bu yorumlar kişilere göre farklı yansıtılıyor. Önemli olan farklı yorumlar da olsa şiddetin bizlere böyle yansımaması'' yorumunda bulundu.

    Kaynak: AA





    TFFHGD'den Fırat Aydınus'a destek Yorumları