TFF'den Beşiktaş'a red!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-19-2012 (16:48)   Son Mesaj: 11-19-2012 (16:48)    Cevap: 0    Gösterim: 760  

    11-19-2012

    TFF'den Beşiktaş'a red!

    TFF'den Beşiktaş'a red!
    TFF'den Beşiktaş'a red!

    Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) Beşiktaş'ın gün ve saat değişikliği teklifine onay çıkmadı.

    Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) Beşiktaş'ın gün ve saat değişikliği teklifine onay çıkmadı.

    Beşiktaş Kulübü Ahmet Kavalcı, futbol ve basketbol takımlarının aynı gün ve saatte yapacağı maçlardan dolayı program değişikliği için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduklarını, ancak maç saatlerinin yayınlanmasından dolayı değişikliğin mümkün olmadığı yönünde kendilerine yanıt verildiğini söyledi.

    Kavalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Kasım Cuma günü ligde Akhisar Belediyespor karşılaşmasının yanı sıra erkek basketbol takımının THY Avrupa Ligi'nde Brose Baskets Bamberg ile oynayacağı mücadelenin aynı saatte olmasıyla ilgili olarak ''Futbol takımının maç saatinin değişmesi için TFF'ye başvurduk. Ancak federasyon, daha önce basketbol maçının saati bilinmediği için yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Futbol karşılaşmasının önemi de büyük. Maç saatlerinin yayınlanması ve televizyon yayınının da ona göre belirlenmesi nedeniyle programda değişiklik yapamayacakları yönünde yanıt verdiler. İki karşılaşmanın aynı gün ve saatte olmasından dolayı üzgünüz'' diye konuştu.

    Basketbol takımının oynayacağı karşılaşmanın çok önemli olduğunu kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, ''Yendiğimiz takdirde bir üst tura çıkacağız. Futbol takımımız yendiğinde maç fazlasıyla da olsa lider olacak. O gün en azından taraftarlarımız liderlik sevincini yaşayacak'' ifadelerini kullandı.

    İki karşılaşmanın aynı gün ve saatte olmasından dolayı taraftarlardan özür dileyen Ahmet Kavalcı, siyah-beyazlılardan 23 Kasım Cuma günü için özveride bulunmasını istedi.

    ''Bir evde 4 kişi varsa 2'si futbol maçına, 2'si basketbol maçına gelsin'' diyen Kavalcı, ''Taraftarlarımız bu hafta için fedakarlık yapsınlar. İnşallah iki karşılaşma güzel geçer. Umarım basketbolda üst tura çıkarız, futbol takımımız da maçı kazanarak lider olur'' şeklinde konuştu.

    -Almeida'ya övgü-

    Futbol komitesi üyesi Kavalcı, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor karşısında 3 gol atan Hugo Almeida'ya övgülerde bulundu.

    Almeida'yı, Portekiz Milli Takımı'nın Gabon ile yaptığı hazırlık maçı sonrası özel uçakla Türkiye'ye getirttiklerini anlatan Kavalcı, şunları söyledi:

    ''Almeida, milli takım maçına gitmişti. Afrika kıtasından özel uçakla aldırdık. 8 saatlik yolculuktan sonra Türkiye'ye geldi. 35 derecelik bir havadan soğuk iklime geldi. Ayrıca 8 saatlik yorucu bir yolculuk yaptı. Hava değişimi yaşadı. Dün sabah grip olmuştu. Oynamayacak diye korktuk. Ancak kendisi oynayacağını söyledi. Sahaya çıktı ve 3 gol attı. Maçın topunu da hatıra olarak aldı. Anlamlı bir olay. Bütün Türkiye bunu izledi. Beşiktaş bu işte.''

    Takımın güzel futbol oynadığını kaydeden Ahmet Kavalcı, ''İnşallah daha güzel olacak. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Onların yerine oynayanlar iyi mücadele ettiler. Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki takımlar için en iyi futbolu biz oynuyoruz. Bazı maçlarda bu güzel futbolu puana yansıtamadık. Yenildik veya berabere kaldık. Ama biz bu futbolu oynadıktan sonra şans bize dönecektir'' diyerek sözlerini tamamladı.





    TFF'den Beşiktaş'a red! Yorumları