Suat Kılıç'ta 2014'ten ümitli deÄŸil   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 10-17-2012 (16:55)   Son Mesaj: 10-17-2012 (16:55)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    10-17-2012

    Suat Kılıç'ta 2014'ten ümitli değil

    Suat Kılıç'ta 2014'ten ümitli değil
    Suat Kılıç'ta 2014'ten ümitli değil

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç A Milli Futbol Takımının durumunu değerlendirdi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç A Milli Futbol Takımının durumunu değerlendirdi.

    Â*(A) Milli Futbol Takımı'nın 3-1 yenildiÄŸi Macaristan maçıyla ilgili, ''Matematiksel olarak artık pek söyleyecek bir sözümüz kalmadı ama bundan sonraki süreçte zannediyorum, gerek Türkiye Futbol Federasyonu gerekse milli takımın teknik heyeti sonuçtan ziyade sorunlar üzerine odaklanacaktır'' dedi.

    Bakan Suat Kılıç, Yeni Konya Stadyumu'nun temel atma töreninin ardından gazetecilerin (A) Milli Futbol Takımı ile ilgili sorularını cevapladı.

    Macaristan yenilgisinin beklenmedik bir yenilgi olduğunu ifade eden Kılıç, Mevlüt'ün golüyle çok büyük bir coşku yaşandığını ancak tahminlerin altüst olduğunu söyledi.

    ''Kalan bütün maçları kazanıp Brezilya biletini alabileceğimize dair kanaatimiz vardı ama milli bir hüzün yaşadık. Bu üzüntünün bütün Türk milleti tarafından iliklerimize kadar hissedildiğine inanıyorum'' diyen Kılıç, şunları kaydetti:

    ''Matematiksel olarak artık pek söyleyecek bir sözümüz kalmadı ama bundan sonraki süreçte zannediyorum, gerek Türkiye Futbol Federasyonu gerekse milli takımın teknik heyeti sonuçtan ziyade sorunlar üzerine odaklanacaktır. Sorun olduğu anlaşılıyor. Sonuçlar üzerinde tesir oluşturan bir sorun olduğu anlaşılıyor. Bu sorunun çözümüne yönelik olarak mutlaka futbolun yöneticileri, karar vericileri gereken önlemleri alacaklardır. Yaşadığımız hüzün büyük. Brezilya biletini alabileceğimize inandığımız bir maçta ortaya çıkan tablo gerçekten büyük bir hüzün yaşattı bize. Temenni ederiz ki Türk Milli Futbol Takımı geçmişte Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda yakaladığı başarıyı yeniden milletimize yaşatsın. Yeniden sevinçlerin, mutlulukların kaynağı haline gelsin. Milletimizin buna ihtiyacı var. Türk milleti de başarıyı hak ediyor. Başarı kutlamalarını hak ediyor. Milletimizin hak ettiğini verebilecek adımların, neyse belirlenip atılmasında fayda var.''

    -''Hocanın tercihidir, teknik heyetin tercihidir''

    Maçtan sonra (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın istifa etmeyi düşünmediğine dair açıklamaları sorulan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Değerli arkadaşlar, hocanın açıklamaları üzerine değerlendirme yapmak bizim işimiz değil. Oyuncuların açıklamaları üzerine değerlendirme yapmak da bizim işimiz değil. Nihayetinde özerk Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı yönetiliyor. Devlet ve hükümet olarak bize düşen Türk Milli Futbol Takımı'na ihtiyaç hissettiğinde her konuda duyulan ihtiyacı karşılamak üzere atılması gereken adımları atmak. Bakanlık ve hükümet olarak biz bugüne kadar bu adımları attık. Bundan sonra da bize düşen bu adımları atmaya devam edeceğiz.

    Ama kadro nasıl tanzim edilir, hangi mevkide, hangi oyuncuya yer verilir, hoca takımı hangi taktikle sahaya çıkarır, bunlar üzerinde bakan ve bakanlık olarak bizim akıl yürütmemiz, yorumda bulunmamız doğru değil. Böyle bir yanlışın içine de girmeyiz. Hocanın tercihidir, teknik heyetin tercihidir. Yapılan tercihler yapılan açıklamalar kendilerini bağlayan açıklamalardır. Elbette yapacakları değerlendirmeler vardır. Çok spekülatif ya da alelacele kararlar almanın, düşünülmemiş, tasarlanmamış adımlar atmanın Türk futboluna katkı getirmeyeceğini düşünüyorum.''

    Kılıç, herkesin sorunların çözüme kavuşturulması ve düşünmek için bir zamana ihtiyacının olacağını, bu hakkın herkese tanınması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA





    Suat Kılıç'ta 2014'ten ümitli değil Yorumları