İran'dan Türkiye'ye olimpiyat desteği   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:13)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:13)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    10-10-2012

    İran'dan Türkiye'ye olimpiyat desteği

    İran'dan Türkiye'ye olimpiyat desteği
    İran'dan Türkiye'ye olimpiyat desteği

    İran Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Asya Olimpiyat Komitesi 2. Başkanı Mohammad Aliabadi, İran olarak İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği adaylığına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

    İran Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Asya Olimpiyat Komitesi 2. Başkanı Mohammad Aliabadi, İran olarak İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği adaylığına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aliabadi, Türkiye ile İran'ın birbirlerini desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, ''İran ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için hem sporda, hem ekonomide hem de politikada birbirimize destek vermeliyiz. 2020 Olimpiyat adaylığında Türkiye'ye her türlü desteği vereceğiz'' dedi.

    Mohammad Aliabadi dünya sporunda çok önemli dostları olduğunu belirterek, ''Ülkelerinde olimpiyat komitesi başkanı olan arkadaşlarım var. Onlarla 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığında Türkiye'ye destek vermeleri için konuşacağım. Türkiye'ye oy vermelerini isteyeceğim'' ifadelerini kullandı.

    -''Türkiye spor organizasyonlarını başarıyla düzenliyor''-

    Aliabadi, Türkiye'nin son yıllarda birçok uluslararası spor organizasyonunu başarıyla düzenlediğini kaydetti.

    Türk sporundaki gelişmeleri takip ettiklerini anlatan Mohammad Aliabadi, ''Türkiye son 20 yılda sporda tüm branşlarda büyük gelişim gösterdi. Ayrıca son yıllarda birçok uluslararası organizasyonu başarıyla düzenledi'' şeklinde konuştu.

    -Türk milli takımlarını İran'a davet etti-

    Mohammad Aliabadi, Türkiye ile İran arasında sportif anlamda işbirliğinin yeterli olmadığını kaydederek, ''İki ülke arasında maalesef sportif anlamda yeterince işbirliği yok. Biz iki komşu ülkeyiz. Türk milli takımlarını davet ediyorum, gelsinler İran'da kamp yapsınlar. İran milli takımları da Türkiye'de kamp yapabilir. Sporla dostluk daha da pekiştirilebilir'' dedi.

    Türkiye ile İran arasında kültürel olarak çok eski bağların olduğuna dikkati çeken Aliabadi, şöyle konuştu:

    ''Ortak bir kültürümüz var, çok yakın ülkeleriz. İranlılar Türk insanını çok sıcak buluyor, Türkiye'de kendilerini yabancı gibi hissetmiyorlar. Sporun insanları birbirine daha da yaklaştıracağına inanıyorum. Aramızdaki ilişkiler sporla daha da iyiye gidecektir. Ülkelerimiz arasında her alanda daha yüksek seviyede birliktelik olmalı. Biz bazı spor branşlarında çok güçlüyüz. Bazı branşlarda sizin ülkeniz çok güçlü. Birbirimizin tecrübelerinden, imkanlarından yararlanabiliriz.''

    -''Denizli çok iyi bir teknik direktör''-

    Aliabadi, son olarak İran'ın Perspolis takımında bir süre göre görev yapan Mustafa Denizli'den de övgüyle bahsetti.

    Denizli'nin iyi bir teknik direktör olduğunu ve İran'da kendisini iki kere ziyaret ettiğini belirten Mohammad Aliabadi, ''Denizli çok iyi bir teknik direktör. İran'da görev yaptığı için memnunuz. Çok çalışkan ve disiplinli bir teknik direktör'' şeklinde konuştu.

    Kaynak: AA





    İran'dan Türkiye'ye olimpiyat desteği Yorumları