Madalya sayımız 5'e katlandı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:16)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:16)    Cevap: 0    Gösterim: 673  

    10-10-2012

    Madalya sayımız 5'e katlandı

    Madalya sayımız 5'e katlandı
    Madalya sayımız 5'e katlandı

    Londra Paralimpik Oyunları'nda tarihinin en kalabalık kafilesiyle mücadele eden Türkiye, madalya sayısını da önceki oyunlara göre 5'e katladı.

    Londra Paralimpik Oyunları'nda tarihinin en kalabalık kafilesiyle mücadele eden Türkiye, madalya sayısını da önceki oyunlara göre 5'e katladı.

    29 Ağustos'ta başlayan Paralampik Oyunları'na 2'si davetli toplam 69 sporcuyla katılan Türkiye, 2 madalyayla ayrıldığı Atina 2004 ve Pekin 2008 Oyunları'na göre büyük bir çıkış yaptı ve madalya sayısını 10'a yükseltti.

    Oyunların ilk gününde milli halterci Nazmiye Muslu, tarihi bir başarıya imza attı. Kadınlar 40 kiloda mücadele eden Muslu, 109 kiloluk kaldırışıyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak Türkiye'ye oyunlardaki tek altın madalyasını kazandırdı.

    Aynı gün milli atıcı Korhan Yamaç, 10 metre havalı tabanca kategorisinde altın madalyayı kılpayı kaçırdı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 1995 yılındaki bir operasyon sırasında mayına basması sonucu sağ ayağını kaybeden Yamaç, Atina 2004'te de altın ve bronz madalya kazanma başarısı göstermişti.

    Oyunların ikinci gününde kadınlar 44 kiloda podyuma çıkan Çiğdem Dede, 105 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya kazanırken, kadınlar 57 kiloda mücadele eden milli judocu Duygu Çete de bronz madalyaya uzandı.

    Üçüncü günde madalya kazanan tek sporcu Nazan Akın oldu. Milli judocu, kadınlar artı 70 kilo finalinde Çinli Yanping Yuan'a yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

    Milli halterci Özlem Becerikli, kadınlar 56 kiloda 118 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyaya uzandı. Türkiye, halterde 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

    Milli sporcular, oyunların beşinci gününde okçuluk ve masa tenisinde kürsüye çıktı. Milli okçu Doğan Hancı, makaralı yay kategorisinde bronz madalyaya ulaşırken, masa tenisinde de Neslihan Kavas, finalde Çinli Lina Lei'ye finalde yenilerek kürsünün ikincilik basamağında yer aldı.

    -Takım sporlarında ilk-

    Tarihinde ilk kez takım sporlarında Paralimpik Oyunları'nda temsil edilen Türkiye, golbol ve masa tenisinde kazanılan gümüş ve bronz madalyalarla da yine bir ilk yaşadı.

    Finlandiya'ya 2-0 yenilerek finali kaçıran Golbol Milli Takımı, bronz madalya maçında Litvanya'yı 4-1 mağlup etti ve takım sporlarında Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı.

    Neslihan Kavas, Ümran Ertiş ve Kübra Öçsoy'dan oluşan masa tenisi milli takımı da finalde Çin'e 3-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi olurken, Türkiye takımlarda ikinci madalyasını elde etti.

    AA





    Madalya sayımız 5'e katlandı Yorumları