Tutku Açık: GS'ye kırgın değilim ama...   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:15)   Son Mesaj: 10-10-2012 (04:15)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    10-10-2012

    Tutku Açık: GS'ye kırgın değilim ama...

    Tutku Açık: GS'ye kırgın değilim ama...
    Tutku Açık: GS'ye kırgın değilim ama...

    Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Tutku Açık, kulübün kısıtlı bütçesine rağmen çok iyi bir ekip kurulduğunu söyledi.

    Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Tutku Açık, kulübün kısıtlı bütçesine rağmen çok iyi bir ekip kurulduğunu söyledi.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan tecrübeli basketbolcu, takıma transfer olan oyuncuların kulübün maddi durumunu bilerek geldiğini belirterek, ''Buraya gelen bütün oyuncular bu şartları, bu organizasyonu kabul ederek geldi. Geçen sezonun yarısı kadar bir bütçemiz var ama bu bütçeye rağmen, çok iyi bir takım kuruldu. Bu sene 'feda' senesi. Önemli olan bunu en iyi şekilde atlatabilmek. Ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Biz kulübe sahip çıkmak zorundayız. Sonuna kadar bunu yapacağız, başarılı olabilmek için bütün mücadelemizi vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

    Siyah-beyazlı takımın geçen sezon önemli başarılar kazandığını, hedeflerinin bu sezon da yüksek olduğunu vurgulayan Tutku, ''Geçen sezon elde edilen önemli bir başarı olduğu için bu sezon hedefler çok yüksek. Bir sürü yeni oyuncumuz var, yeni bir takımız. Bir alışma sürecimiz olacak. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başlamak bizim için önemli bir moral oldu'' diye konuştu.

    -''Avrupa Ligi'nde hedef son 16'ya kalmak''-

    Tutku Açık, bu sezon mücadele edecekleri THY Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalmayı hedeflediklerini ifade etti.

    THY Avrupa Ligi'nde çok zor bir lig olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, şunları kaydetti:

    ''Kulüp olarak ilk defa Avrupa Ligi'nde oynayacağız. Çok zor ve tecrübe gerektiren bir lig. Bence bir adaptasyon süreci yaşayabiliriz. Umarım bunu en kısa sürede atlatırız. Son 16'ya kalmak bizim için büyük bir başarı olur. Tabii ki hedefimiz sadece son 16'ya kalmak değil, ama basamakları teker teker çıkacağımızı düşünürsek, ilk hedefimiz son 16'ya kalmak.''

    Beko Basketbol Ligi'ndeki önemli rakipleri Anadolu Efes, Galatasaray ve Fenerbahçe Ülker'in geçen sezona göre daha güçlü kadrolar kurduğunu dile getiren Tutku, ''Bence geçen seneye nazaran, çok güçlü kadrolar kurdular. Avrupa Ligi'nde oynayan çok önemli oyuncular ligimize geldi. Tabii bunların hepsi kağıt üzerinde. Bildiğiniz gibi oyun sahada oynanıyor ve sahada her şey çok farklı olacak. Ama şu bir gerçek ki bu sezon lig çok kaliteli olacak'' diye konuştu.

    -''Galatasaray'dan bir teşekkür beklerdim''-

    Bundan önceki iki sezon formasını giydiği Galatasaray'da elinden geleni yaptığını dile getiren Tutku Açık, ayrılma süreciyle ilgili olarak, ''Galatasaray'a bir kırgınlığım yok ama bir teşekkür beklerdim'' dedi.

    Tecrübeli oyuncu, sarı-kırmızılı takımdaki sözleşmesinin geçen sezonun sonu itibariyle tamamlandığını ve yeni bir görüşme yapmadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

    ''Orada yeni yapılanmayla antrenör değişikliği oldu. Benim de kontratım sona ermişti. Açıkçası hiç görüşmedik. Tercihlerini başka oyunculardan yana kullandılar. Ben de serbest bir oyuncu olduğum için kafama daha yatkın olan, başarılı olabileceğim, organizasyonunun düzgün olacağına inandığım bir takıma geldim. Kırgınlığım yok ama bir teşekkür beklerdim. Bunların profesyonelliğin içinde olan şeyler. Ben oynadığım her maçta sonuna kadar mücadelemi ettim. Kendi açımdan görevimi yaptığımı düşünüyorum. Şimdi benim için yeni bir heyecan var. Benim için önemli olan Beşiktaş'ı nerelere taşıyabileceğimiz.''

    AA





    Tutku Açık: GS'ye kırgın değilim ama... Yorumları