MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   türkiyenin bağımsızlığının sembolleri (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/94455-turkiyenin-bagimsizliginin-sembolleri.html)

Misafir 05-16-2011 20:56

türkiyenin bağımsızlığının sembolleri
 

Soru-Cevap:

Edebiyat

türkiyenin bağımsızlığının sembolleri ?????? sadece bayrak ve istiklal marşımı

safinaz 05-16-2011 23:48

--->: türkiyenin bağımsızlığının sembolleri
 

Bayrağımız ve İstiklal Marşının yanısra para ve anayasası da bağımsızlık sembolleridir.Bağımsızlık sembolleri sırasıyla şunlardır;
Bayrak
Bayrak, bir ülkeyi,bir kurumu,bir örgütü veya bir topluluğu simgeleyen genelde kumaştan yapılan ve direğe asılan bir nesnedir.


Bayrak :Bir ülkenin, sembolün, kavramın, topluluğun, grup ve kurumun belirli kurallara göre belirli kumaşlara yapılmış haline bayrak denir. Bayrak günümüzde belirli bir yasal prosedürü olan bir yapım biçimidir.
Milli Marş
Ulusal marş, özlü dizeleriyle bir ulusun, yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu yansıtan marştır.


Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve 12 Mart 1921'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce kabul edilmiştir. İstiklal Marşı'nın bestesi ise Zeki Üngör'e aittir.


Özellikle ülkemizdeki spor müsabaklarının seramonisinde İstiklal Marşı söylenmektedir.Bir ülkenin bağımsızlığını sembolleyen ulusal marşların ülke için çok önemli bir değeri vardır!
Para
Para bir milletin ekonomik bağımsızlığını temsil eder.


Anayasa
Her ulusun, kendi değerlerine özgü bir anayasası vardır. Bu anayasa, ulusun ortak kararlarını ve değişmez özelliklerini yansıtır. Anayasa, bir devletin yönetim biçimini belirtir. Devletin temel kanunudur. Vatandaşların temel hak ve görevlerini bildirir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:03 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük