eylüll´isimli üyeden Alıntı
kusura bakmayın bilmedigim bi konu oldugu için eksik bilgi vermişim oturma süresi 10 yıllık kaldıgı yer şwaz(tam yazılışını bilmiyorum)kadrolu çalışıyormuş 90 yılında gitmiş avusturyaya 1400 maaş alıyor ve 750 ye yakını nafakaya kesiliyormuş ( sanırım bu maaşla eşini götüremez demi?) :(

sizin yazınızı okuyunca umutlanmıştım avusturyada kalmak için şartlar çoguda olmasa bi kaçı uyum saglıyor kardeşim burdan hiç bi girişimde bulunmadı yutdışı temsilcilige gidip başvurmadı (temsilcilik dediginiz konsoloslukmu oluyor?)eşi ordan başlatmıştı sanırım bu formaliteleri .Yaban gülü bu konuda bilgili biri oldugun belli mutlaka bi çare bulursun dilegiyle tşkk

bak kardesim enistenin ayligi normalde yeterli olabilir ama nafaka ödedigi icin vede kendine nafakadan haric 750euro (tam bilmiyorum ama o civarda) yasamasi icin ayirmasi gerektigi bir miktar onuda hesaplaman lazim. simdi ailesi buraya gelmesi icin bildimce nett tekrarliyorum nett 1.250 euro civarinda kazanmalidir 1. madde bu.

nezman basvurmus enisteniz vize icin. eger 2006dan sonra ise cikmasi lazimdi yada haber gelmesi lazimdi. 2006 önceleri biraz zordu bu isler ama simdi daha kolaylasti ama malasef aylik mitarinda degisiklikler oldu.

madem enistenin kalma izni var ve calistigi yer kadrolu neden islemleri cikmamis hic sormamismi, veya ablan gitip konsolosluga sormamismi ne oldu bizim bu isler diye. belkide davetiye yada telefon geldi sizin haberiniz olmadi ve vize yandi bilemessiniz. o yüzden en uygunu trdeki avusturya konsolosluguna tel acip sormaktir.

vize icin detayli bilgi burada
http://www.muhakeme.net/avusturyada-...zni-t5345.html

bizim hukuk bölümümüzden konsolusluklarin numaralirini hatta vize islemleri icin gereken evraklari bulabilirsiniz.