MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   ömer seyfettin - edebiyat (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/118257-omer-seyfettin-edebiyat.html)

Misafir 12-19-2016 21:30

ömer seyfettin - edebiyat
 

Soru-Cevap:

Edebiyat

ömer seyfettinin diyet adlı hikayesinin teması

Soru-Cevap bilgilendirme 12-19-2016 21:30

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

alptraum 06-26-2023 07:23

→ ömer seyfettin - edebiyat
 

Ömer Seyfettin'in "Diyet" adlı hikayesinin teması, bireylerin kişisel sorumluluklarını yerine getirmesi ve sonuçlarını kabul etmesi gerektiği üzerine odaklanmaktadır.

Hikaye, İstanbul'da yaşayan ve sağlık sorunlarıyla mücadele eden bir karakter olan Münir'in hikayesini anlatır. Münir, doktorunun kendisine bir diyet uygulamasını ister, ancak diyeti sıkı bir şekilde uygulamayı reddeder. Bunun yerine, diyetisyenin önerdiği yiyeceklerin yarısını yemek ve bazı yasaklı yiyecekleri tüketmeye devam etmek ister.

Ancak, Münir diyetisyenin önerilerini dikkate almadığı için sağlık durumu daha da kötüleşir. Sonunda Münir, doktorunun uyarılarına rağmen yasaklı yiyeceklerden birini tüketir ve ciddi bir sağlık krizi yaşar. Hikaye, Münir'in kendi sorumluluğunu yerine getirmediği ve sonuçları kabul etmediği için yaşadığı olumsuz sonuçları vurgular.

"Diyet" hikayesi, kişisel sorumluluk, özdenetim, disiplin ve sonuçların kabul edilmesi gibi temaları ele alır. Hikaye, insanların kendi sağlıkları ve yaşamlarıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmelerinin önemini vurgular ve sorumsuz davranışların olumsuz sonuçlar doğurabileceğini anlatır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:34 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük