MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   orhan kemal elli kuruş (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/118246-orhan-kemal-elli-kurus.html)

Misafir 12-07-2016 16:41

orhan kemal elli kuruş
 

Soru-Cevap:

Edebiyat

orhan kemalin elli kuruş hikayesinde ana düşünce nedir

Soru-Cevap bilgilendirme 12-07-2016 16:41

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

alptraum 06-26-2023 07:25

→ orhan kemal elli kuruş
 

Orhan Kemal'in "Elli Kuruş" adlı hikayesinin ana düşüncesi, yoksulluk ve insan onurunun değeri üzerine odaklanır. Hikaye, fakir bir ailenin yaşadığı zorlu koşulları anlatır.

Hikayede, ailedeki bireylerin maddi sıkıntılar içinde olduğu ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ettikleri görülür. Ana karakterlerden biri olan Ali, babasının kendisine verdiği elli kuruşla alışveriş yapmak için dışarı çıkar. Ancak, bu sınırlı miktarla ne alabileceği konusunda düşünmeye başlar ve bu durum onun içinde bir farkındalık yaratır.

Hikaye, yoksulluğun insanları nasıl etkilediğini, değerlerin ve insani onurun önemini vurgular. Ali'nin düşünceleri, toplumdaki sosyal eşitsizliklere ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılamada yaşadığı zorluklara dikkat çeker. Ana düşünce, yoksulluğun insanların yaşamlarını nasıl etkilediğini gösterirken, insan onurunun değerinin maddi değerlerden önce geldiğini vurgular.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:03 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük