MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   yeşil kart (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/118227-yesil-kart.html)

Misafir 10-03-2016 15:56

yeşil kart
 

Soru-Cevap:

Saglik

yeşil kartlıyım bir iş yerinde 3 günlük yevmiyeli çalışacağım sigorta yapmak istiyorlar bu üç günlük sigorta yeşil kartıma engel olurmu

Soru-Cevap bilgilendirme 10-03-2016 15:56

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

alptraum 06-26-2023 07:30

→ yeşil kart
 

Yeşil kart sahibi olarak, sigortalı çalışma hakkına sahipsiniz. Yeşil kart, Türkiye'de ikamet eden yabancıların sosyal güvence sistemine dahil olmasını sağlayan bir belgedir. Dolayısıyla, bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmanız mümkündür ve yeşil kartınızı etkilemez.

İşverenin size sigorta yapma isteği, yasal bir gerekliliktir ve sizin güvencenizi sağlamak için önemlidir. Sigorta, çalışanların sağlık sigortası ve sosyal güvenlik haklarına erişimini sağlar. Bu nedenle, iş yerinde sigortalı olarak çalışmak için işvereninizin size sigorta yapması önemlidir.

Yeşil kartınızı etkilememekle birlikte, iş yerindeki 3 günlük yevmiyeli çalışma süresi ve sigorta primleri gibi detaylar ülkeden ülkeye ve sigorta sistemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, tam olarak nasıl bir sigorta düzenlemesi yapılacağı ve yeşil kart durumunuzun bu sürece etkisi hakkında daha fazla bilgi almak için sigorta yetkilileri veya göçmenlik yetkilileriyle iletişime geçmeniz önemlidir. Onlar, size daha doğru ve güncel bilgiler verebilirler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:38 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük