MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   hidrosefali (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/118140-hidrosefali.html)

Misafir 07-30-2015 13:22

hidrosefali
 

Soru-Cevap:

Saglik

merhaba benim çocuğum hidrosefali ve belinde açık kesesi var ameliyat oldu kese kapatıldı şant takıldı ayakları tutmuyor oturmuyor fizik tedaviye götürüyoruz çocuk yürüye bilir mi?

Soru-Cevap bilgilendirme 07-30-2015 13:22

Merhabalar Misafir!
 

Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin

alptraum 06-26-2023 07:39

→ hidrosefali
 

Hidrosefali (suda kafa) olarak da bilinen durum, beyindeki beyin omurilik sıvısı (BOS) birikiminin artması sonucu oluşur. Çocuğunuzun ameliyatla açık kese kapatıldı ve şant takıldı, bu tedavi hidrosefali yönetimi için yaygın bir yöntemdir. Ancak, hidrosefalinin neden olduğu hasar ve çocuğunuzun bireysel durumu, yürüme becerisi üzerinde etkili olabilir.

Çocuğunuzun ayakları tutmama ve oturmama gibi sorunları olması, hidrosefalinin neden olduğu hasarın genişliğine bağlı olarak değişebilir. Fizik tedavi, çocuğunuzun motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Ancak, her çocuğun gelişimi bireyseldir ve sonuçlar çocuğun durumuna, tedaviye erken başlanmasına, tedaviye uyumuna ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir.

Bu nedenle, çocuğunuzun yürüme yeteneği üzerinde kesin bir tahminde bulunmak zor. Fizik tedavi uzmanları, çocuğunuzun durumunu değerlendirerek, uygun egzersizler ve tedavi planları önererek size daha fazla bilgi sağlayabilir. Fizik tedaviye devam etmek ve uzmanlarla işbirliği yapmak, çocuğunuzun motor becerilerini geliştirmede ve yürüme yeteneğini kazanmasında önemli bir rol oynayabilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:37 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük