Sinema
Klass   Konuyu açan: candanag   İlk Mesaj: 04-03-2011 (00:45)   Son Mesaj: 07-16-2011 (18:01)    Cevap: 2    Gösterim: 2135  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen candanag

    04-03-2011

    Klass

    Joosep şimdiki popüler gençliğin tabiri ile eziğin tekidir. Bu yüzden onun üstünde her türlü denemeyi yapabilir, aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz. Onun varlığının sizi rahatsız ettiğini söylesenizde o olmasa yapacak ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Joosep şimdiki popüler gençliğin tabiri ile eziğin tekidir. Bu yüzden onun üstünde her türlü denemeyi yapabilir, aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz.
    Onun varlığının sizi rahatsız ettiğini söylesenizde o olmasa yapacak bir şey bulamazsınız. Eğlence kaynağınızdır. Popülerliğinizi perçinlemek için muhakkak ona bir iki numara çekmelisiniz.
    Bütün bunları yaparken birden farklı düşünebilirsiniz. Karşınızdakinin bir insan olduğunu, bu davranışlara muhatap olması için hiçbir sebep olmadığını görürsünüz.
    O sizin dostunuz değildir ama düşmanınız olması için gereken herhangi bir davranışta bulunmadığını daha doğrusu olumlu yada olumsuz hiç bir şey yapmadığını görürsünüz. Bu şekilde hareket edemezsiniz çünkü o bir eziktir ve ona ancak başka bir ezik eşlik edebilir. Arkadaşlarınız birer birer size sırt çevirebilir. Üstüne benzer muameleler size yapılabilir. Kaspar bunları düşünüyordu.
    Kaspar rastlantısal bir olayın akabinde mecburen, daha sonra vicdanen Joosep’e yardım etmeye çalışır. Ya tüm sınıfın eziyetlerine karşı beraber mücadele edecekler yada ayrı ayrı dayanmaya çalışacaklardır. Kaspar’ın kız arkadaşı Thea bu durumdan rahatsız olur ve Kaspar bir tercih daha yapmak zorunda kalır… Ya mücadele ya Thea.

    Klass (2007) - IMDb

    Klass: Okul Şiddetine Yetersiz Bir Bakış : BAKINIZ | Film ve Dizi Incelemeleri

    Filmin Türü:

    Dram

    Diger Türleri:

    Suç

    Yap?m Y?l?:

    2007

    Yönetmen:

    Ilmar Raag

    Yapim Ülkesi:

    Estonya

    Oyuncular:

    Vallo Kirs, Pärt Uusberg, Lauri Pedaja

    alptraum bunu beğendi.




    Klass Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  04-04-2011, 05:03

    --->: Klass


    IMDB de o kadar puan almasina da sasirdim. Filmin konusu cok standart DISI degil. Cocuk Tyler Durden in dedigi gibi " Sahip oldugun hersey bir dün sana sahip olur " diyerek markalardan uzak yasiyor Mevbur kaliyor ama alt egosuda yaninda ki arkadasi oluyor. Sonra ekonomik bir cöküntü yaratmasalarda okulu darmadagin ediyorlar. Fight Club i özledim herhalde.

    Benim IMDB puanim olsa olsa maksimum 5 olurdu.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  07-16-2011, 18:01

    --->: Klass


    şiddet, nefret, intikam, kin.. daha ufacık çocukların bu duyguları bu kadar çok yoğunlukta hissetmeleri, film boyunca üzüldüğümü hatırlıyorum da, diğer yandan da bunların gerçekten yaşanabilir olması..
    pınaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) pınaran