Sinema
Nim's Island (Macera Adası) [2008]   Konuyu açan: kipchak   İlk Mesaj: 04-19-2008 (11:50)   Son Mesaj: 04-19-2008 (11:50)    Cevap: 0    Gösterim: 7288  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen kipchak

    04-19-2008

    Nim's Island (Macera Adası) [2008]

    “Nim’in öyküsü hepimizin aslında zannettiğimizden çok daha cesur olabileceğimiz üzerine bir öyküdür. İster acımasız korsanlara karşı olsun, ister dünyayı tanımak için yaşadığınız apartmandan ayrılmak olsun, sonuçta hepimiz zannettiğimizden çok daha ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    “Nim’in öyküsü hepimizin aslında zannettiğimizden çok daha cesur olabileceğimiz üzerine bir öyküdür. İster acımasız korsanlara karşı olsun, ister dünyayı tanımak için yaşadığınız apartmandan ayrılmak olsun, sonuçta hepimiz zannettiğimizden çok daha fazlasını yapabilecek güce sahibiz”
    Wendy Orr


    Konusu

    Nim’in Adasında her an herşey olabilir. Burası hayal gücünün coştuğu, maceraların hüküm sürdüğü egzotik bir adadır. Burada Nim adlı (Abigail Breslin) özgür ruhlu ve enerjik bir genç kız yaşar. Çevresi egzotik hayvan dostlarıyla doludur. İlhamını efsanelerden ve kitaplarından alır. Favori edebiyat kahramanı, dünyanın en büyük maceraperesti olan Alex Rover’dır. Yaşadığı tropik ada tehdit altına girince yardım etmesi için kahramanına başvurur.

    Nim's Island (Macera Adası) [2008]

    Ancak Nim’in bilmediği bir gerçek vardır. Çok sevdiği Rover kitapları serisinin ünlü yazarı Alexandra Rover (Jodie Foster) aslında bir kadındır. Üstelik büyük kentteki apartman dairesinde doğadan çok uzakta tek başına yaşamaktadır. Korkak, çekingen ve yüreksiz bir insandır. Nim’den gelen mesaj üzerine dünyanın ücra köşesindeki bu adaya hiç istemeden gitmek zorunda kalır. Heyecanlı bir kişiliği olan Nim artık hayatının en büyük macerasıyla yüz yüzedir. Her ikisi aradığı cesareti Alex Rover karakterinin hayali yiğitliğinden alırken Nim’in Adasını kurtarmak için ihtiyaç duydukları gücü birbirlerinden alacaklardır.

    Nim's Island (Macera Adası) [2008]

    Notlar

    Bir macera / komedi filmi olan “Nim’s Island”, kendi hikayesinin kahramanı olma üzerine bir filmdir. Yapayalnız olduğunu düşünen bir genç kız ile herşeyden korkacak kadar cesaretsiz olduğunu düşünen olgun bir kadının, güçbirliği yaptığı takdirde hayallerinden çok daha fazlasını başarabileceğini anlatır.

    Nim's Island (Macera Adası) [2008]

    Yönetmenliğini Mark Levin ile Jennifer Flackett’in üstlendiği “Nim’s Island”ın senaryosunu Wendy Orr’un aynı adlı kitabından yola çıkarak Paula Mazur ile Joseph Kwong yazdı. Yapımcılığını Paula Mazur gerçekleştirdi. Başroldeki adalı kız Nim karakterini, “Little Miss Sunshine”daki performansıyla Oscar adaylığı kazanan Abigail Breslin oynadı. Alexandra Rover rolünde iki Oscar ödüllü Jodie Foster kamera karşısına geçti. “300 Spartalı” ve “P.S. I Love You”dan tanıdığımız Gerard Butler ise, Nim’in gerçek babası ve hayali kahraman Alex Rover olmak üzere iki rolü birden üstlendi.

    Nim's Island (Macera Adası) [2008]

    Çekimleri Avustralya’nın ünlü Altın Sahili’nin plajlarıyla Hinchinbrook Adasının yağmur ormanlarında gerçekleştirilen filmin kamera arkası ekiplerinde, görüntü yönetmenliğini “The Piano” ve “Bridget Jones’ Diary” ile adını duyuran Stuart Dryburgh; prodüksiyon tasarımlarını “Wedding Crashers”tan tanıdığımız Barry Robison; kostüm tasarımlarını “Ocean’s Eleven”dan tanıdığımız Oscar adayı Jeffrey Kurland ve kurgu editörlüğünü de “Any Given Sunday”deki başarısıyla dikkat çeken Stuart Levy üstlendi.


    Fragman
    [YT]wrOcTosx1as[/YT]


    rabiaD bunu beğendi.




    Nim's Island (Macera Adası) [2008] Filmiyle ilgili Yorumlar