Sinema
Kosmos   Konuyu açan: candanag   İlk Mesaj: 12-26-2010 (22:29)   Son Mesaj: 06-22-2011 (10:56)    Cevap: 3    Gösterim: 3086  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen candanag

    12-26-2010

    Kosmos

    Reha Erdem’in yazıp yönettiği Kosmos, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos), zaman dışı, sınır bir şehre her şeyden kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor. Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Reha Erdem’in yazıp yönettiği Kosmos, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos), zaman dışı, sınır bir şehre her şeyden kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor.

    Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ve tuhaf soygunlar birbirini kovalamaya başlar. Zamanla talihsiz olaylar serisi herkesin Kosmos’tan uzaklaşmasına sebep olur.

    2009 yapımı filmin başrollerinde Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş, Sabahat Doğanyılmaz’ı izleyeceğiz.

    Kosmos, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında yarışıyor.

    Beyazperde - Kosmos - Kosmos

    Fragman: Kosmos ~ Fragman ~ SinemaTürk 2.0

    Filmin Türü:

    Fantastik Film

    Diger Türleri:

    Dram

    Yap?m Y?l?:

    2009

    Yönetmen:

    Reha Erdem

    Senaryo:

    Reha Erdem

    Yapim Ülkesi:

    Türkiye

    Oyuncular:

    Sermet Yeşil (Kosmos) , Türkü Turan (Neptün) , Hakan Altuntaş , Murat Deniz , Asil Büyüközçelik , Sencar Sağdıç

    alptraum bunu beğendi.




    Kosmos Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  12-27-2010, 09:42

    --->: Kosmos


    Afisi güzel diye izlemek gibi bir gaflete düstüm. Ne nerde, nicin, ne zaman...

    Hani korku filmleri vardir bir anda virüs bulasir insanlar zombi ye döner. Neden oldugunu nasil oldugunu anlamazsin. Film sanki ortadan baslar. Iste bu filmde ne yazik ki bu tarz bir film. Filmin icerisine efsanevi ulumalar getirilmis olsa da, uzun metraj da var olan birsey yok.

    Köpek unsurunu cok iyi anlayamadim. Köpekler sadiktir her denileni yapar bu adamda hem ulumasiyla hem de her denileni yapmasiyla ve hirsizligiyla onu andiriyor. Felsefesini kimden aliyor bilemeyecegim

    Neden sürekli seker yiyor :D Esaretin bedelinde ki gibi hastaligi alip kendi aci cekiyor sonra garip bir yakinlasma oluyor.

    Acikcasi bu filme puanim 10 üzerinden 3 olurdu. Ismi güzel her ne kadar kosmos lugunu göremediysek te, afis güzel ama konunun islenip bitirilmesi felaket.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  12-31-2010, 11:47

    --->: Kosmos


    Kars'ın bir kasabasına kışın hissedildiği kar yüklü bir gününde inen Kosmos'un öyküsü tezatlıklarıyla-farklılığıyla karşımıza çıkmakta. İlk sorun olarak kahvede insanların iletişime geçmeye çalıştığı Kosmos'un aforizma tadında bilgelikler saçarak karşımıza çıkması ve bunu ahalinin pek önemsememesi, deliliğe yorumlamaması olarak görülebilir. Atmosferin farklılığı bunun yanısıra Kars görüntülerinden de belli ayrıca. o havayı-atmosferi güzel yansıtmış Reha Erdem, Neptün ile seremoni(!) yaptıkları sahne ise akılda kalacak türden. insanların hayvanlardan farklı olmadığını vurgulamak üzere Kosmos'un farklı yaklaşımlarına halkın klasik tepkisi yanında aralarda simgesel mezbahane görüntülerinin de eşlik etmesi bazı izleyicileri yorabilir. Halkın gündelik problemleri yanında hayata bambaşka kucak açan Kosmos, Türk sineması içerisinde ayrı bir yere sahip olacaktır en azından azınlık bir izleyici tarafından.

    Realite açısından filmi izlemeye çalışırsak sorunlu olarak algılayacağımız bir yapım var denebilir, fakat yönetmenin neden böyle bir Kosmos karakteri ortaya koyduğunu klasik insan davranışlarıyla karşılaştırmalı düşünerek izlemeye gayret edersek kapı aralanabilir...
    candanag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) candanag

      Permalink - Mesaj no 3  06-22-2011, 10:56

    --->: Kosmos


    izlerken arada uluma isteğini getirebilitesi fazladır
    pınaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) pınaran