Sinema
Inception - Başlangıç   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 08-03-2010 (12:56)   Son Mesaj: 01-25-2012 (13:45)    Cevap: 2    Gösterim: 4373  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    08-03-2010

    Inception - Başlangıç

    Konusu Christopher Nolan'ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt ile Marion Cotillard'ın oynadığı Başlangıç (Inception), 30 Temmuz 2010'da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor. Dom Cobb ...

    Film Puani: 1 üye puan vermiştir 8.00/ 10.00


    Konusu

    Christopher Nolan'ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt ile Marion Cotillard'ın oynadığı Başlangıç (Inception), 30 Temmuz 2010'da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

    Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız Başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb'un görebildiği bir düşmandır.


    Notlar

    YAPIM BİLGİLERİ

    Bu yaz, olay yeri, zihniniz olacak.

    “Başlangıç/Inception”ın başrollerinde üç kez Oscar® adayı olan Leonardo DiCaprio (“Blood Diamond,” “Aviator”), Oscar® adayı Ken Watanabe (“The Last Samurai”), Joseph Gordon-Levitt (“500 Days of Summer”), Oscar® ödüllü Marion Cotillard (“La Vie en Rose”), Oscar® adayı Ellen Page (“Juno”), Tom Hardy (“RocknRolla,” “Bronson”), Cillian Murphy (“Batman Begins”), Tom Berenger (“Training Day”), Dileep Rao (“Avatar”), ve iki Oscar® ödüllü Michael Caine (“Hannah and Her Sisters,” “The Cider House Rules”) yer alıyorlar. “Başlangıç/Inception” filmi, Emma Thomas ile birlikte yapımcılığını da üstlenen Christopher Nolan tarafından yazıldı ve yönetildi. Filmin yönetici yapımcıları Chris Brigham ve Thomas Tull, Jordan Goldberg ise ortak yapımcısı.

    Nolan’ın kamera arkası ekibinde ise üç kez Oscar®’a aday gösterilen görüntü yönetmeni Wally Pfister (“The Dark Knight,” “The Prestige,” “Batman Begins”), yapım tasarımcısı Guy Hendrix Dyas (“Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull,” “Elizabeth: The Golden Age”), iki kez Oscar® adayı olan editör Lee Smith (“The Dark Knight,” “Master and Commander: The Far Side of the World”), Oscar® adayı kostüm tasarımcısı Jeffrey Kurland (“Bullets Over Broadway,” “Collateral”), ve Oscar® adayı özel efektler süpervizörü Chris Corbould (“The Dark Knight”) yer alıyorlar. Filmin müzikleri Oscar® ödüllü besteci Hans Zimmer (“The Dark Knight,” “The Lion King”) tarafından yapıldı.

    Kişisel Fikrim

    Filmdeki kurgunun canlandırmasını izlerken aklınıza MATRİX filmi gelebilir. Böyle bir yönetmenin ucuz bir fim getirmezecegini biliyordum zaten. Film de olay cercevesinde herkesin profesyonel davranması biraz kötü olmuş. Kurgu hakikaten SIRADIŞI ve kesinlikle izlenilmesi gereken bir film diyorum.


    Filmin Türü:

    Aksiyon

    Diger Türleri:

    Bilim Kurgu

    Yap?m Y?l?:

    2010

    Yapim Ülkesi:

    İngiltere

    Oyuncular:

    Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Joseph Gordon-levitt, Michael Caine, Tom Hardy, Cillian Murphy, Ken Watanabe, Pete Postlethwaite, Dileep Rao, Lukas Haas, Claire Geare, Tom Berenger, Michael Gaston, Carl Gilliard

    beyazgul bunu beğendi.

    Contents




    Inception - Başlangıç Filmiyle ilgili Yorumlar




      Permalink - Mesaj no 1  09-18-2010, 22:46

    --->: Inception - Başlangıç


    s.a.
    bu filmi izledim kesinlikle tavsiye ediyorum. harika senaryo, süper oyuncular, heyecan yaratiyor ve cidden bakarken sonunu kestiremedigin ender filmlerden!!

    selametle
    beyazgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) beyazgul

      Permalink - Mesaj no 2  01-25-2012, 13:45

    → Inception - Başlangıç


    Filmin mesajını anlayınca saatlerce izleyip zaman kaybetmişim gibi hissetmiştim bitmedi gitti bi türlü demiştim.
    HiLaLNuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) HiLaLNuRu