Sinema
Orada   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-28-2009 (00:20)   Son Mesaj: 12-28-2009 (00:20)    Cevap: 0    Gösterim: 2283  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen yabanGülü

    12-28-2009

    Orada

    Orada, anne, baba, bir abla ve bir erkek kardeşten oluşan, parçalanmış, dört bir yana savrulmuş eski İstanbullu bir ailenin öyküsüdür. Huzurevinde yaşayan annenin “ölmeye yatması”, daha doğrusu kalp krizini tetikleyip ...

    Film Puani: 0 üye puan vermiştir / 10.00


    Orada, anne, baba, bir abla ve bir erkek kardeşten oluşan, parçalanmış, dört bir yana savrulmuş eski İstanbullu bir ailenin öyküsüdür. Huzurevinde yaşayan annenin “ölmeye yatması”, daha doğrusu kalp krizini tetikleyip vefat etmesi sonucunda, aile 24 saatliğine de olsa tekrar bir araya gelecektir.

    65 yaşındaki anne, İstanbul yakınlarında kızı tarafından yerleştirildiği huzurevinde yaşamına son vermiş ya da en azından ölümünü çabuklaştırmış; 36 yaşındaki abla atlattığı onca badireden sonra kendine yeni bir yaşam kurmuşken annesinin vefatıyla sarsılmıştır. 32 yaşındaki erkek kardeş de yıllardır dönmediği ülkesine apar topar dönmüştür.

    Bir araya gelen abla-kardeş önce annelerini defneder, ardından da Büyükada’daki aile evinde münzevî bir yaşam sürmekte olan 71 yaşındaki babalarını bulur. Kısa süreliğine de olsa bir araya gelen aile fertleri, o güne dek konuşamadıklarını en sonunda konuşacaklardır.

    Yönetmen

    Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu

    Senaryo

    Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu

    Görüntü yönetmeni

    Eyüp Boz

    Müzik

    Alper Maral

    Sanat yönetmeni

    Şakir Demirpehlivan

    Tür:

    Dram

    Yapım:

    Türkiye 2009 93 dakika (Renkli)

    Dil:

    Türkçe

    alptraum ve mus'ab bunu beğendiler.




    Orada Filmiyle ilgili Yorumlar